vrijdag 26 juni 2009

wandeling op de heide te Havelte

Het gat van Emi haar overlijden is nog diep. Ook de roedel is nog niet in evenwicht en nog wat van slag. Langzaam gaan we wennen aan een ander ritme en krijgt het verlies van Emily een plekje.
Even lekker vandaag eruit. Met de Ranjaclub op stap. Naast de vaste leden (Bieke, Phuc, Mamba en Whoopi) komt opvanger Smokie mee.

Mieneke was er met haar roedel;
Newfie Koos
spaanse cocker Nona die door verwaarlozing door haar spaanse baas blind was geworden maar die zo vrolijk los meeloopt dat je totaal vergeet dat ze niet kan zien.
spaanse Yentl, die als ze speelt en gek doet zo de zelfde maniertjes als Emily heeft. haar staart en oren eraf en nare trauma's uit Spanje maar hier gelukkig en op haar plek. Een prachtige hond.
en opvanger Dirk. Wat een bijzondere hond om te zien. Hij is opgegroeid in het asiel waar hij als pup terecht kwam en nu is hij 1 jaar uit en doet hij zijn best om zich aan zijn nieuwe leven als huishond aan te passen. Hij is nog erg verlegen naar mensen toe.

Ze lieten ons zien hoe heerlijk je op de hei van Havelte kunt wandelen.
op een rustige plek in een beschut bosje bij een soort meertje (meer modder dan water tot pret van de honden) kon Smokie ook even heerlijk los. Hij heeft zo genoten. Al snel kwam hij keurig teruggerend als ik hem riep. Kijk ook op de filmpjes.zie hier voor nog meer foto's. Mijn camera wordt wat oud en hapert steeds vaker met afdrukken en tijdens het lopen ben ik dan steeds te laat dus de meeste foto's zijn van bij het meertje. Maar de heide zelf is zo prachtig en uitgestrekt! We gaan graag nog een keer.


2 opmerkingen:

 1. Was echt even genieten! Dat de banjers genoten hebben kun je wel zien.
  Wat zagen ze eruit, wij trouwens ook, hi hi!
  Maar het was de moeite waard, doen we vast nog een keer hé Maureen?

  Lieve groetjes Mieneke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. och wat doen de honden toch genieten! wat luek dat jullie mogen zamen gaan wandelen...had ik maaar diechter bij jou gewond zal ik het ook zo luek vinden met jullie gaan op stap! jammer.....ben viel aan je denken XXXA

  BeantwoordenVerwijderen