dinsdag 2 juni 2009

het is achter de rug

Vandaag was het zover. De amputatie en meteen ook sterilisatie.
Het is goed gegaan.
Dalia had geen enkel probleem met het lopen op drie poten en lijkt haar poot totaal niet te missen. Wel had ze erg veel nabloeding en zag het er eerst naar uit dat ze bij de dierenarts moest overnachten maar op laatst mocht ze toch in de avond mee naar huis. Dat was echt even spannend en erg fijn dat ze toch mee mocht. dat vond Dalia ook. Het deed me ook wel goed dat ze heel duidelijk blij was mij te zien.

veilig in slaapkamer met bed-onderleggers voor de hygiƫnne en voor als het nog zou bloeden.
details voor de liefhebbers.

het ziet er allemaal keurig uit. Omdat Dalia geen handen meer aan haar lijf wilde was het schoonmaken van het nabloeden niet meer mogelijk, vandaar dat er nog wat geronnen bloed te zien is. Vanwege haar trauma's is er geen drain in gedaan maar alles losjes gehecht met oplosbare hechtingen dus die kap moet absoluut nog een aantal dagen om want kans dat ze naast haar vacht schoon likken ook die hechtingen eruit likt en dat moeten we nu niet hebben. Een nette vacht kan over een week of zo wel weer.

Dalia loopt dus prima en fijn was ook dat ze gedronken heeft zodat de narcose snel uit haar lichaam kan. Plassen buiten ging ook probleemloos, ze hoeft wat dat betreft zoals verwacht totaal niet te wennen aan een poot minder. het blauwe tape om de voorpoot mag er af maar Dalia wil geen getut meer en dus laat ik het nog even zitten tot een tactvoller moment.

tja de benches zijn neergezet om deze pottekijkers even op afstand te houden. Dalia heeft nu rust nodig.


stelletje ramptoeristen.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten