zondag 26 november 2023

Fuentevaqueros

In mei 2022 zou Conny uit het asiel te Fuentevaqueros moeten vanwege de nieuwbouw door de gemeente. In eerste instantie was ze blij met uitstel tot september 22 zodat ze nog adoptanten kon vinden in juni en oplossingen kon zoeken voor de achterblijvers. Maar daarna werd het oktober 22 en toen februari 23 zou het echt beginnen ... niet dus en daarna verkiezingen en een andere partij aan de macht en er gebeurde niets meer voor de zomer. Het water aan de lippen maar ja je zoekt het maar uit als rescue ondanks dat je al een jaar onnodig dicht bent. 

Na de zomer toch weer wat nieuwe honden en katten af en toe opgenomen en toch maar weer kennels in het asiel zelf opknappen. Afgelopen vrijdag was ze bij de gemeente en kreeg ze bericht dat ze de bouw 20 februari 24 echt gaat beginnen. Het lijkt ver weg maar het stelt haar voor grote problemen. Sprak men eerst van een half jaar tot een jaar dicht.... nu kan het mogelijk wel 2 jaar gaan duren eer het asiel klaar is en ze kan inschrijven in de hoop weer terug te mogen komen. En wat in die tussentijd nu afgelopen 1,5 jaar doordat ze min of meer dicht was alle reserves wel op zijn gemaakt.

Had ze indertijd geregeld dat ze in september 22 geen katten meer had en wij 10 honden extra opnamen en ze voor de overgeschoten honden wat plekken had bij collega asielen en pensions...... nu is het een jaar later. Ook in Spanje heeft men minder adopties en doorstroming en de asielen en pensions daar zitten overvol en kunnen niet meer helpen. Dus die plekken die ze toen had geritseld die zijn er inmiddels niet meer. Plus toch weer extra katten en honden opgenomen. Daar zitten leuke blije sociale honden bij maar ja Nilsson hier kan niet eens een huisje vinden, laat staan 1 van de andere honden met rugzak hier dus die sociale open honden daar kunnen we niet eens helpen. Het transportbedrijf vroeg toevallig afgelopen dinsdag nog of we honden wilden laten reizen in december en toen al gezegd nee  helaas dit jaar geen nieuwe honden voor de kerst weg uit de asielen. Het kan gewoon niet. En dan een paar dagen later het bericht van Conny. We kunnen Conny dus een hart onder de riem steken maar geen toezeggingen doen om nu honden van haar op te nemen omdat het de vraag is of we komende maanden zelf wel doorstromen. Frustrerend en verdrietig. Kaas is zo lief maar reageerde niet goed op de nieuwe honden. Zolang zij niet plaatst kan ik gewoon geen enkele nieuwe hond helpen. Geen prettig idee want stel dat er plots een herplaatser zou zijn. Kaas is nu al 5 maanden zo dringend. Maar elke hond die plaatst zou al zo schelen. Helaas geen zicht op huisjes. Wel soms reacties ondanks dat het november is maar we plaatsen zorgvuldig en helaas tot nu toe geen passende plekjes. Het geeft echter wel hoop dat het dit jaar misschien nog wat kan doorstromen. Maar nu eerst slapen. Morgen spannende dag voor Vainilla.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten