zaterdag 22 augustus 2020

speelochtend

Eindelijk was er weer een speelochtend. Zo blij dat we weer mochten komen. Helaas nog altijd geen huisje voor Pirate en hem thuis laten kan niet dus hij was mee. Hij was weer te druk voor veel honden en zat veel aan de lijn (gelukkig diverse mensen die hem dan even willen vasthouden) maar tegelijk was hij ook zo druk geweest dat hij slechter ging lopen. Overbelast. Hij was kapot rest van de dag.Maar ik wilde vooral Paulina meenemen naar een vreemde omgeving en had idee dat ze goed aan zou kunnen. Nou ze deed het geweldig en liet zich zelfs aaien. Ondenkbaar voor veel mensen dat ik haar al een jaar heb en vorig jaar niet mee kon nemen en Fenna wel. Ze lijkt gewoon op sommige punten verder dan Fenna. Brisa wilde ik ook graag mee. Ik dacht dan kan ze leuk spelen maar omdat er veel grotere honden renden was ze in het begin meer aan het snuffelen. Leuk om te zien was hoe snel ze op gemak was met al die vreemde mensen en vaak mannen wat achterna liep en als ze hurkten dan gewoon een knuffel ging aaien. Veel spaanse honden hebben angst voor mannen maar hoewel Brisa terughoudend is naar vreemde mensen lijkt er geen trauma en heeft ze haar puberangsten overwonnen en haar socialisatie gaten toch aardig goed gedicht. Wantrouwig/terughoudend naar mensen die ze niet kent zit gewoon in dit rastype maar bij juiste begeleiding door baasjes hoeft dit zeker geen probleem te zijn. Trots toch wel hoeveel ze geleerd heeft en hoe stabieler ze is geworden. Op gegeven moment waren er wat speelse kleinere honden op het grote veld en heeft Brisa toch nog leuk gerend.

Jack had het ook super naar zijn zin, maar gaat door de opwinding ook zich veel te druk maken. Hij is eigenlijk soms net zo irritant en te als Pirate maar omdat hij kleiner is valt het wat minder op en was Jack voor de groep honden wel goed te handelen. Jack is ook niet graag alleen thuis maar kan ook niet zo lang thuis zijn plas ophouden dus was ie lekker mee. 

Hopelijk mogen we volgende maand weer al hoop ik stiekem dat alle opvanghonden die nu mee waren dan allang fijne huisjes hebben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten