donderdag 28 februari 2019

Pirate geopereerd

Gister is Pirate zijn poot geamputeerd. Hij moest een dag in de kliniek blijven omdat hij ook op leishmaniose medicatie staat (hij is positief getest dus waarschijnlijk geinfecteerd maar heeft laagste waarde en is niet ziek maar dat willen ze graag zo houden en een operatie als deze is toch ook even een aanslag op zijn immuunsysteem). Zijn bloedwaardes van de orgaanfuncties waren goed dus in die zin een gezonde sterke hond die naar verwachting vlot moet gaan herstellen. Op de foto wordt hij net wakker uit de narcose.
Vanmiddag mocht hij naar huis, maar de kap bleek een ramp dus nu even een broekie als bescherming en ze hebben nu een ringband voor de nek besteld want hoewel hij gelukkig de wond redelijk met rust laat is het toch wel goed nog te beschermen. Al heeft hier Buster zijn kap ook gesloopt en hebben we die nu maar in de wilgen gehangen. Maar een castratie wond (Buster) is toch even wat anders dan een amputatie wond (Pirate). Wat is het heerlijk om deze hond die 2 jaar op straat sliep nu lekker op een zachte bank te zien liggen. Wat ben ik blij dat hij in opvang is in Spanje. Hier kan hij goed bijkomen en herstellen voor de grote reis naar Nederland.
De operatie en opname kliniek en alle medicatie moet natuurlijk wel betaald. Echter al diverse lieve mensen hebben gedoneerd voor Pirate en er is al euro 265 bij elkaar. Er is nog veel meer nodig maar dit is al een mooi begin. Dank voor deze donaties!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten