zaterdag 17 juni 2017

speelochtend

Vandaag was er weer naar de speelochtend. Dacia opnieuw erbij. Had ze eerst steeds stress in de auto en was haar snoetje nat. Nu ging het super goed ondanks dat ze het spannend vond en was haar snoetje droog. Ze liep eigenlijk meteen op haar gemak rond op het veld, duidelijk herkenning van de vorige keer. Ze had haar grote knuffelvriendin ook al snel weer terug gevonden.
Whoopi ook mee. Die zie ik dan een heel uur bijna niet of hooguit uit de verte vol zelfvertrouwen met een blije staart en big smile rondscharrelend. Ondanks dat ze de kleinste is, vermaakt die zich daar prima elke keer weer.
Dan de 3 pups mee. Deze drie zijn snel blafferig als het spannend is maar hebben daarom juist dit soort uitjes nodig voor hun socialisatie. Dan zie je toch dat ik onbewust meer heb opgebouwd dan ik dacht. Net als Dacia komt Donny nu ook op spannende momenten bij mij steun zoeken. Hij was daar helemaal niet blafferig. Deyan en Diliana die trekken nog liever hun scheur open maar echt vervelend blafferig waren ze niet. Enkel op bepaalde momenten bv toen er een paard lang kwam. Deyan liet zich wel steeds beter bij me roepen en uit zijn blafgedrag halen. Diliana wat minder maar eigenlijk viel het geblaf van Deyan en Diliana erg mee en stopten ze vrij snel. Toen ze beter gewend raakten zag je Deyan ook wat meer met vreemde honden contact maken en zelfs spelen en Diliana die vanaf eerste moment al hele terrein  vol vertrouwen en nieuwsgierigheid verkende kwam ook steeds meer bij mensen knuffels halen en ook bij rustige kindjes.Kortom veel stabieler dan ik ze zelf ingeschat had tevoren en ik denk dat ze veel geleerd hebben. Het was erg rustig in de auto terug naar huis 😀

Geen opmerkingen:

Een reactie posten