zaterdag 28 mei 2016

ruilen

Enige tijd geleden schreef ik al over Lobo voor wie we inmiddels al drie maanden een nieuw thuis zoeken zonder succes. Zijn vrouwtje heeft het zo lang mogelijk geprobeerd en zelf ook actief meegezocht maar kan nu vanwege haar reuma hem echt niet langer houden.
Afgelopen weken druk bezig geweest naar oplossingen te zoeken maar dat viel helaas niet mee. Uiteindelijk ons contact in Spanje benaderd die werkhonden en hulphonden opleiden en particulieren clickertraining geven. Zij zijn bereid om Lobo op te nemen en mogelijk te kijken of hij geschikt is om een detectiehond te worden (Lobo heeft talent voor speuren maar mist de buitdrift die men in Nederland wil bij werkhonden) of anders als huishond in Spanje geplaatst kan worden.Lobo kan daar in juli terecht. Ter overbrugging was het echter ook moeilijk een plek voor hem te vinden maar uiteindelijk een deal kunnen sluiten met een pensionopvang die te weinig doorstroming heeft maar straks wel leeg moet zijn als de betalende zomergasten komen. Door 6 honden van hen over te nemen komt er een kennel vrij voor Lobo die dan zelf in juli als het hoogseizoen is weer vertrekt opdat er betalende honden in kunnen. Een win-win situatie. De eerste 3 honden zijn hier aangekomen en nu is het hopen dat ik de nodige honden de komende weken kan plaatsen en in juni de andere 3 kan overnemen indien nog niet door het pension zelf geplaatst.
Helaas dit weekend nog meer aanvragen voor noodopvang maar ik zit nu vol en Lobo gaat nu voor en dus ook de ruilhonden die zich hier overigens prima vermaken. Drukke boel maar ik ben erg opgelucht en blij dat we nu een fijne oplossing hebben die Lobo gelukkig maakt en waarbij we ook nog een collega stichting en andere honden kunnen helpen. Al blijven we uiteraard komende maand ook voor Lobo ons inzetten om gewoon een plek als huishond in Nederland te vinden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten