woensdag 17 oktober 2012

update Lucky

Vanochtend wilde Lucky niet opstaan, niet plassen en poepen, niet eten en niet eens de rimadylpijnstilling opeten die lekker smaakt. Hij voelde warm aan en had koorts en was zo naar. Dierenarts gebeld want dit leek toch geen blessure. Later had hij zijn plas op zijn kleed laten lopen en was hij wel opgestaan. Maar hij liep zo krom.
De dierenarts kwam vroeg in de middag en wat mooi was is dat Lucky weer even meeliep om te kijken en ze kon goed zien hoe krom hij stond. Ik was bang voor zijn nieren maar ze dacht toch aan een hernia waarschijnlijk toch opgelopen toen hij geschrokken van het geluid van rotjes bij de buren een slijding gemaakt heeft omdat hij er zo bang voor is.
Hij heeft een oppepprik gekregen en op de eerste foto was er nog weinig te zien behalve dat hij zelf naar mandje meer in de röhring verplaatst was en hij nam lekkers aan. Zoals op de foto's te zien is ging het al gauw beter.
Hij kijkt minder glazig en hij staat nog wel krom maar niet meer zo intens en net liep hij rustig maar wel steviger dan de laatste dagen naar buiten en deed een plas buiten en tilde zelfs zijn poot wat op.
Hij is er nog lang niet en het is een pepmiddel maar hopelijk komt hij er bovenop. Ik weet alleen niet waar de koorts vandaan komt. Hij is heel oud en kan natuurlijk meerdere ouderdomskwalen hebben. Zijn vacht is heel slecht en zijn lichamsvet en spieren verdwijnen bv op zijn kopje die daardoor mager en bonig lijkt. Dat is leeftijd. Ik moet het aankijken en morgen bellen hoe het gaat en dan kan hij evt pillen krijgen.Normaal zou ik dit soort foto's niet eens kunnen maken omdat hij bang is voor de camera al vindt hij de huidige camera die ik heb gelukkig niet zo eng.

2 opmerkingen:

  1. Ach, lieve Lucky. Zo bang voor zoveel. Als we komen, zien we je meestal niet, want dat is te spannend voor je. Gelukkig ben je wel happy in je vertrouwde wereldje bij Maureen. En krijg je ook nu liefdevolle, goede zorg. Dirkje

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Sterkte Lucky - en of het nou wel of niet door die rotjes kwam...als dierenbaas zijn wij tegenwoordig 365 dagen op onze hoede voor dat knalwerk - pfff.
    Groetjes, Wout

    BeantwoordenVerwijderen