vrijdag 31 augustus 2012

update

Helaas hebben de mensen die op Amaretto gereageerd hebben na een nachtje erover slapen toch afgezegd. Hoewel het super klonk waren ze toch bang dat ze Amaretto niet voldoende kunnen geven en als er twijfel is dan inderdaad niet doen. We zoeken verder en een passend huisje komt er vanzelf.

Dan had ik gister voor de 2e keer in mijn leven een aankomst feestje. Er kwamen op Eelde Groningen honden aan en ik mocht opvanghondjes laten komen. Zelf bij een aankomst zijn is zo bijzonder dus ik was zo blij. Gekozen voor 2 kleintjes die snel moeten kunnen doorstromen.
Eentje was het zusje van dit pupje maar helaas die kleintjes zijn zo kwetsbaar en het zusje is ziek geworden en overleden. Dit pupje echter is in blakende gezondheid en na hem even lekker geknuffeld te hebben, heb ik hem overgedragen aan zijn nieuwe gezin.
Het 2e hondje waarvoor ik heb gekozen is Woody.
 Omdat ik al eens een Woody heb opgevangen en het verwarrend is voor Whoopi heb ik hem Maron gedoopt. Een leuk kleintje van 5 jaar oud dat door een engels gezin in Spanje werd achtergelaten toen ze terug naar hun land gingen.
 Hij is duidelijk een huislijk leven gewend geweest alleen geen mandjes :)
 Dit soort hondjes heeft het moeilijk zich aan te passen aan het zware asielleven en hij is dan ook mager maar gezien zijn eetlust zal dat snel genoeg goed gaan komen.
Ik heb al een leuke reactie voor Maron gekregen dus duimen voor dit manneke.
 In plaats van het pupje gekozen voor Ziera wiens reserveringen steeds kwamen te vervallen. Vanuit opvang zal het vast wel lukken een passend huisje te vinden.
 Ze lijkt op een herder maar is echt veel kleiner. Een zeer lief vriendelijk hondje dat graag rent en stoeit met andere honden maar verder nog weinig socialisatie heeft gehad. Ze is echter wel heel nieuwsgierig en zal het snel genoeg leren. Ze is pas een jaar oud.
Ik heb al 3 reacties gehad voor ze hier aankwam maar ik denk verder niet geschikt. Maar het geeft wel de hoop dat de adopties weer op gang komen en zo een lieffie moet dan toch snel kunnen plaatsen.
En tja wie is dit dan......
Dit stoere maar lieve manneke was gister ook bij de aankomst en was geadopteerd.
 Helaas is zijn status gewijzigd op de late avond gewijzigd in die van opvanghond.
 Je zou zeggen zo een lief vriendelijk manneke, maar helaas verliep de kennismaking met de kat vanuit George zijn kant alles behalve vriendelijk en waren de adoptanten bang voor het welzijn van de kat die er natuurlijk langer is.
Erg verdrietig voor George en voor de adoptanten. Hij kwam met al zijn gloednieuwe spulletjes en we gaan op zoek naar een ander huisje. Voor de zekerheid maar eentje zonder katten.
George is echter een knuffeltje met een super zacht vachtje en ik hoop dat het gaat lukken om ook voor hem een passend huisje te vinden. Het was niet gepland maar ja waar vind je op de late avond nog even een opvanggezin zonder katten en aangezien ik op de luchthaven gezien had hoe rustig en makkelijk hij onder alle handling was en wat een lief manneke het is dan wil je toch helpen. George heeft waarschijnlijk geen huiselijk leven gekend maar past zich heel goed aan en is een leuk speels hondje dat ook speeltjes leuk vindt en lekker op een flostouw kauwt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten