dinsdag 6 maart 2012

plaatjes van vandaag

Naast Lula kun je goed zien hoe een mini Timmie is. 23 cm hoog en 3 kilo.Flink door de knieën voor een foto dus.
Lula heeft Zoë aan het spelen gekregen. Wel is Lula soms te holder de bolder maar Zoë zoekt Lula steeds zelf op dus ze vindt het kennelijk erg leuk. Met speeltjes doet Zoë nog niet veel.
En nog even de stoere mannen Phuc en Smokie.

Op het einde zie je Timmie zijn minpuntje. Hij is veelal prima met andere honden maar dan inene moet hij weer een hond aankeffen. Dan is de uitknop niet echt te vinden. Het lijkt stoer maar eigenlijk is hij onzeker. Smokie doet het super door gewoon te negeren wat de meeste honden hier doen en dan sterft het gedrag vanzelf uit. Helaas heeft Tino dat geduld niet en daar moet ik opletten. Ik probeer Tino echt te belonen voor het tolereren. Want Timmie aanvallen heeft niet het effect dat Timmie zich daarna inhoudt maar dat Timmie juist bevestiging krijgt dan andere honden eng kunnen zijn en dan zal hij alleen maar steeds meer gaan keffen.
Ik ben met Timmie vanmiddag ook bezig geweest om klitten te knippen. Dat vergde al heel wat tact en geduld en rust. Kom je met iets van een kam of borstel haalt hij echt uit. Ik kan gelukkig redelijk goed rustig blijven en mijn handen laten liggen en dan kalmeert hij snel maar als je van schrik je handen terug trekt dan wordt je geheid juist gebeten. Hij is duidelijk geen handling gewend. Hierin zit echt nog een uitdaging want hij heeft aan zijn achterpoot een wolfsklauwtje waarvan het nageltje rondom is gegroeid en het kussentje in steekt. Dus ik denk dat we binnenkort even met hem langs de dierenarts moeten want dat is al heel lastig weg te knippen omdat er geen ruimte is, laat staan met een hondje die zijn pootje niet stil zal houden. Het zal ook pijn doen en dan zal dit manneke door de pijn geheid zo bang zijn dat hij zal kunnen bijten. Dus dan heb je gewoon meerdere personen nodig. Misschien zelfs verdoving.
Als in de toekomst gewoon nagels en vacht wordt bijgehouden en er goed mee geoefend wordt komt het vanzelf goed want Timmie is super lief op schoot en laat zich goed aaien, knuffelen en betasten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten