dinsdag 31 januari 2012

Smokie

Kon je voorheen aan Smokie zijn gedrag inschatten dat er een aanval aan zat te komen, is het nu niet meer te zien omdat hij gewoon heel veel op de dag heeft dat hij onrustig is. Gister in het middaguur had hij al een aanval en vanochtend weer. Een uur later kon hij alsnog mee naast de fiets maar hij is erg onrustig en dat fietst erg lastig en tijdens het loslopen bleef hij maar midden op het fietspad steeds stil staan en omkijken en weer aangelijnd duwde hij zijn lijf steeds tegen de fiets aan alsof hij aangelijnd wilde worden maar dat was hij dus al.
Toen ik erna met Peppi ging fietsen was ie vergeten dat ie net al geweest was en bleef hij heel onrustig thuis achter omdat hij mee wilde.
Het is sneu want hij kan echt de deuren openspringen en naar buiten lopen zonder dat ie weet waarom maar ondertussen rent de hele roedel blaffend mee denkende dat er iets aan de hand is. Het is ook best zwaar want hij moet al tussendoor op bepaalde tijden zijn medicatie hebben, ook midden in de nacht, maar wordt ook nog eens in de ochtend heel vroeg wakker vermoedelijk omdat hij door de medicijnen heel erg trek heeft steeds. En maakt mij dan ook wakker. Het is ook steeds opletten of hij niet verkeerde dingen naar binnen werkt. De aanvallen zelf zijn nog altijd kort maar het bijkomen en het dagelijkse gedrag wordt steeds erger. Kwijlen, aandacht vragen, blaffen, niet even rustig kunnen liggen, veel drinken maar als je niet op let ook veel plassen in huis, dwars door waterbakken lopen of op de kleine hondjes, inene onzeker of bang zijn, dwars door de lijn van een aangelijnde hond heen lopen, blaffen en janken in de auto en uitvallen als ie hond ziet terwijl hij vroeger ging liggen en geen kik gaf… het is sneu al die onrust, net ook of hij gaat dementeren. Hij heeft nog plezier en heel goede momenten maar ik maak me wel zorgen om hem en het is ook best heel zwaar aan het worden met hem. Maar nu ligt hij al een uur heerlijk naast me te slapen en hij kan ook heerlijk spelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten