vrijdag 2 december 2011

2 nieuwelingen

Vanmiddag kwamen er 2 pechvogels in opvang. In Roemenie de hel beleefd naar het schijnt en met een grote groep in opvang gekomen bij een gezin. Echter meneer is plots zeer ernstig ziek geworden en de familie zit nu begrijpelijk steeds in het ziekenhuis. De prognoses zijn niet goed en het is van belang dat in ieder geval de opvanghonden elders worden opgevangen. 4 wachten nog op een opvangplek maar Xena en Tino zijn vanmiddag hier gekomen. Naar mij toe direct heel open en knuffelig.
Xena is een mixteefje zwart/bruin/wit. Ze heeft een vrij smalle kop. Ze is een 57cm grote hond met wat overgewicht. Ze is net 3 jaar oud.
Ik doe haar regelmatig even een lijntje om want ze kan nog niet aan de lijn lopen en is schrikachtig op aanlijnen en dergelijke. Een sleeplijn lijkt haar echter totaal niet te storen.
Xena heeft nog een oor-tag ten teken dat ze gesteriliseerd is. Dit lieve meisje is vriendelijk naar vrouwen maar terughoudend naar mannen die ze niet kent. Niet agressief maar op haar hoede en dat verklaart ook haar angst als ze restrictie van de lijn voelt of vastgepakt wordt..... in Roemenie heeft een perverse alcoholist haar misbruikt en mishandelt. Fysiek is ze herstelt maar geestelijk is haar vertrouwen in mannen begrijpelijk flink beschadigt en waarschijnlijk brengt de restrictie van een lijn daardoor ook paniekgevoelens op. Maar ik hoop dat ze voldoende vertrouwen weet op te bouwen zodat ze kan gaan genieten van heerlijke wandelingen.
Xena heeft zo een ontzettend lief karakter dat ik echt hoop dat iemand deze schat nog een kerstmandje wil geven. Ze heeft nu genoeg pech in haar leventje gehad.
Tino is een jonge hond van 1,5 jaar oud. Hij is open en blij. Een vrolijke knuffel.
Hij heeft een kleine ondervoorbeet waardoor zijn lip wat grappig staat.
Zo aanhankelijk en zo lief.
Ook deze speelse hond moet nog leren om aan de lijn te lopen. Een sleeplijn heeft hij ook geen problemen mee. Naar verwachting zal hij het snel genoeg kunnen leren.
Even kijken ze gek op als de tv aangaat maar op zich hebben ze al goed geleerd om in huis te komen. Het is echt puur het leren wandelen aan de lijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten