zondag 9 oktober 2011

baby Tigger

Deze kleine baby van 3 maanden kwam vandaag in opvang. Ze is in Roemenie op straat geboren. Een prive persoon met buurtbewoners hadden de pups veilig willen stellen door moeder met pups door middel van voer in een veilig provisorisch omheind stukje tussen huizen te lokken. ze werden met de hand gevoerd en iedereen deed zijn best om de pupjes te socialiseren en te leren dat knuffelen en met mensen spelen leuk is. Ze groeiden op maar het was nog niet gelukt om adoptiefamilies in Roemenie te vinden. De gemeente ging "ratten bestrijden"en dat doen ze door in de avond gif te strooien en die hebben lak aan waar het terecht komt en de volgende ochtend werd 1 van de pups vergiftigd gevonden. De andere pupjes waren gelukkig niet ziek en zijn snel alsnog daar weggehaald en bij iemand in opvang gekomen. In contact met buitenland is Tigger haar zusje geadopteerd naar Duitsland. Echter het vervoer bleek niet te lukken en toen is een nederlandse die in west Roemenie sterilisatie/castratie projecten doet zo lief geweest om in het vliegtuig te stappen en de pups te halen. Via Margaret die Hongaarse hondjes opvangt werd ik gevraagd of ik een roemeens pupje kon opvangen en zodoende is kleine Tigger hier nu veilig in opvang.
Het is een leuk en lief pupje. Nu nog klein maar ze zal zeker middelmaat en misschien ook wel groot worden. Haar mama leek een soort herder. Papa is onbekend. Kan nog overal waar men tijd heeft om een pupje op te voeden en te socialiseren.
Wie haar adopteert zal echt een geweldig hondje in huis halen. Wat een lieffie zeg.
Tigger heeft lekker gegeten en verder slaapt ze veel want het was erg spannend vandaag voor haar.
Hopelijk vindt ze snel een goed gezin waar ze verder mag opgroeien.

3 opmerkingen:

 1. 28 oktober gaan Miky en Danko met ons mee naar Nederland. Ze zullen niet weten wat hun overkomt; elke dag wordt 'een soort dierendag' voor hen, als ik de families die hen gaan adopteren goed heb ingeschat: een combinatie van gevoel en verstand, van begrip, geduld en leiden en corrigeren op een wijze manier.
  Hopelijk wint de kleine Tigger die we gisteren in Zwolle overnamen van Maria en haar man ook zo'n hoofdprijs.
  Niets mooier dan samen met vele anderen de schakeltjes te mogen zijn in deze ketting van dierenliefde.
  Dirkje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat een schatje die zal wel snel een huisje hebben denk ik

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Aaah, wat een snoepje en wat een idioten heb je er toch tussen lopen! Ik hoop dat er heeeeel snel een lief baasje voor haar komt! Groetjes, Hanke

  BeantwoordenVerwijderen