vrijdag 13 augustus 2010

en een lekker nieuw borrelhapje

Lekker met de honden uit en toen stond er al weer een nieuwkomertje voor de poort. Tapaz heb ik hem genoemd omdat zijn oude naam wat verwarrend was en hij luistert er al goed naar. Een heerlijk hondje waar op zich niets mis mee is maar 1 van de honden in de roedel waar hij woonde was doodongelukkig sinds zijn komst en vond een speels jong hondje gewoon veels te druk.
Tapaz heeft wel wat van Lucky. Hieronder en hierboven Lucky, een kortbenig podencootje. Maar Tapaz is nog weer kleiner. Hij is nu zo'n 33 cm en zal niet veel meer groeien want hij is zo'n 10-11 maanden. Ik denk dat Tapaz een podenco Maneto is.
In ieder geval een leuk beweeglijk podencootje dat lekker moet kunnen wandelen.
Mensen moeten zich realiseren dat dit soort hondjes jachtinstinct heeft ......
In een bos met konijntjes ben je Tapaz dan ook rustig even kwijt maar op rustige plekken zonder wildprikkels zal hij wel los kunnen.
Rustig in huis maar buiten zeer beweeglijk dus het viel niet mee om al leuke foto's te maken van dit ventje.
Verder een leuk manneke dat meteen goed ligt in de roedel
Jolly is nog wat wild al vindt hij haar ook wel weer leuk. Jolly is 45cm dus helemaal niet groot maar Tapaz is gewoon een kleine eenhapscracker.
Een beetje maat Granny die het trouwens allemaal best vindt want Tapaz laat keurig de hondjes die niet willen spelen met rust.
Lottekind is trouwens hevig verliefd en daar wist Tapaz ook niet helemaal raad mee met die avances.
kennismaking met grote Smokie en Floris was geen probleem. Met Floris is hij al aan het spelen, Lekker samen met een flostouw klooien.
Nu maar hopen dat er snel een leuk actief gezin voor die heerlijke flappers van oren zullen gaan vallen. Het is toch een prachtig hondje!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten