maandag 23 augustus 2010

een stormachtige maandag

Vandaag storm en regen maar met drie hondjes minder toch lekker erop uit gegaan. Met de fiets 3 shifts gemaakt. Granny was al zeer nat dus die drooggewreven en thuisgelaten want zij vindt mee in het fietsbakkie niet leuk. Whoopi regenjasje aan en in het fietsbakkie (op het fietspad loopt ze ook los mee met de fiets) en de rest in shifts ernaast. Ook Floris en Tapaz hadden geen enkele moeite met de 6 kilometer en Tapaz los op het fietspad door de landerijen was ook geen probleem; hij bleef keurig bij de Ranjaclub en mijn fiets.
De boom heeft het zwaar en vanochtend brak er een tak af. Zo te zien zal er nog meer af kunnen breken want de boom zit vol in blad en krijgt de volle laag van telkens weer een andere kant want de wind draait.Floris kan echt zitten dagdromen dat is zo leuk. Een jonge filosoof. Ik vraag me af waar zijn gedachten heen zweven.....
Zijn conditie is nu echt goed aan het worden. Drie lange wandelingen of mee naast de fiets is geen probleem meer. Het alleen zijn gaat vooruit mits ik hem met andere hondjes in de gang zet en hij lekker gewandeld heeft. De bench gaat hij graag in om te eten maar niet om te slapen of alleen te blijven. Hij slaapt nu in de huiskamer 's nachts en maakt dan niets stuk en overdag als hij even alleen moet zijn zit hij samen met een andere hond in de gang of bijkeuken. Hij zal het best wel weer leren maar kan gewoon niet bij mensen die hem echt dagelijks alleen moeten laten geplaatst en hij krijgt helaas niet de geschikte reacties. Toch is het echt geen moeilijke hond.

Tapaz is zo een lieffie. Hij kan echt leuk apporteren. wel is hij snel en met dit slechte weer is het moeilijk om scherpe foto's te maken.
Tapaz zijn minpunt is zijn jachtinstinct maar alleen zijn is voor dit hondje weer geen probleem. Heel open en lief net als Floris. Het schattige filmpje waarin hij apporteert en komt voor een knuffel wil helaas niet uploaden want het is echt een leuk filmpje dat je denkt op zo'n hondje moet toch snel een leuk gezin vallen Geen bewegend beeld dus helaas.

Van Berti een eerste bericht. Hij speelt en slaapt en eet goed. Hij lijkt echt te genieten op zijn nieuwe stek. Ook met Lotte gaat het goed in Belgie. Zij en haar vrouwtje hebben elkaar helemaal gevonden zo te lezen. Boris loopt gezellig rond te scharrelen en was zoals verwacht meteen goed met de andere honden. Ook met de paarden is hij probleemloos en voor zijn vrouwtje voelt het alsof hij er al jaren is. Dat zijn fijne eerste berichten die me helemaal geruststellen want het blijft ook na zo veel jaren opvang altijd weer moeilijk om hondjes te laten gaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten