zaterdag 8 mei 2010

hoe gaat het met ..... Bas (61)


Het gaat tot nu toe heel erg goed. Ook met Damiën wil het nu goed, Damiën wil graag met Bas spelen maar Bas vind het nog een beetje eng omdat Damiën dat met heel veel lawaai doet. Maar af en toe is het juist Bas die Damiën uitdaagt. Ik voer ze nog wel apart maar dat is ook omdat Bas niet de medicijnen die Damiën tegen zijn artrose krijgt op moet eten. De eerste 2 nachten heeft Bas in de bench geslapen maar standaard om kwart over 6 's morgens begon meneer luidruchtig te piepen en dan liet ik hem er na een poosje uit. En het was maar even of hij lag heerlijk tussen André en mij in op de dekens. Dat gaat geen gewoonte worden maar voor een keertje mag dat best. Vannacht is hij gewoon "los" geweest en dat ging ook prima.

We wandelen veel met hem, 's morgens en 's middags gaan we naar het bos en 's avonds gaan we naar een eendenvijver in de buurt waar we omheen lopen. Elke keer als we de lijn pakken begint Bas te joelen van blijdschap.

Met de katten gaat het ook nog steeds prima, hoewel Bas wel heeft ontdekt dat het leuk is om er achteraan te gaan. Gisteren heeft hij het voor mekaar gekregen om één van de katten bij mij in bad te jagen, dus dat was feest. Bas was er zelfs trouwens ook erg van geschrokken en wist even niet waar hij heen moest. Maar ik maak me daar niet zo'n zorgen over want meestal verandert het vanzelf als de hond went aan de katten. De katten blijven verder ook gewoon alles doen wat ze daarvoor deden en ik heb niet het idee dat ze echt "last" hebben van Bas.

Ik merk wel dat Bas heel erg naar mij trekt en me niet uit het oog wil verliezen. Waar ik ben daar is Bas ook. Dat is ergens natuurlijk ook heel begrijpelijk want hij is erg onzeker door het steeds weer verhuizen en al die nieuwe mensen, dieren en geuren. Maar af en toe ga ik even de kamer uit en moet hij bij André blijven, ik laat hem nog niet helemaal alleen. Met André wil het trouwens heel goed, hij vind Bas erg leuk en Bas komt vaak lekker tegen zijn benen aanliggen.

Maar alles met elkaar gaat het dus erg goed en we zijn heel blij met Bas!

1 opmerking:

  1. Wat een feest, Basje, wat heb je het goed voor elkaar!
    Een fijn leven, vent!
    Liefzz,
    Hanneke & lief gajezz

    BeantwoordenVerwijderen