vrijdag 5 augustus 2022

veel geluk lieve Doeska

De maand is goed begonnen. Afgelopen dinsdag was het huisbezoek voor Doeska. Alles positief.Woensdag lekkere lange wandeling gaan maken met Doeska in het natuurgebiedje hier vlakbij. We moesten wat omlopen omdat er meerdere paden afgsloten waren en al met al meer dan 2 uur aan de wandel. Maar wel saampies genoten. Daarna nog even lekker met je matties in de tuin. Het was een warme dag.
En tja dan worden je spulletjes ingepakt en is het nog even spelen en knuffelen. Vanochtend was de kennismaking met de nieuwe baasjes. Doeska is gek op mensen dus dat zat wel goed en ze vonden haar super leuk. Doeska mocht mee en sprong blij in de auto. Ze wordt wel enig hond maar ze kunnen het qua werk zo inplannen dat ze de eerste tijd nog nauwelijks alleen hoeft te zijn en daarna af en toe een paar uurtjes.​Doeska was gezellig en vrolijk en leuk en ondanks dat er teveel honden in opvang waren ben ik enkel blij dat we haar hebben kunnen helpen. Nu even aan de troostchocolade maar tegelijk dankbaar dat er een hond geplaatst is.​Meteen de hulp van de adoptanten gevraagd om Freek weer een positieve ervaring met bezoek te geven. Freek vindt vreemde mensen eng maar zit nu ook even in een puppy angstfase en is inene erg blafferig als hij iets vreemd ziet of hoort. Belangrijk dus dat hij gedoseerd wel positieve ervaringen blijft houden. Vandaag dus zoals verwacht blaffen naar die enge mensen die rustig in een tuinstoel zaten. Doeska en Noah vonden echter deze mensen veel te leuk om knuffels te gaan halen en ze hadden ook nog lekkere brokjes als snoep en zodoende dacht Freek ik ga toch maar naar ze toe.😁
Toen Doeska vertrokken was ben ik eerst gaan maaien en heb ik daarna eindelijk het restant zand wat op de oprit in de weg lag opzij naast garage gebracht. Het was best nog een aardige hoeveelheid en daarom meteen wat kruiwagens naar een gat in het veldje bij de bielzenbak gereden die zo groot was geworden en diep dat Luna er laatst in was gevallen. Aangezien Luna er nu ook steeds in de nacht in het donker uit moet is dat geen fijn idee. Dus gat gedicht en daarna zandbak erop gelegd en ook gevuld met zand zodat de bende lekker koel zand in de schaduw hebben om in te graven. Honden lekker naar buiten en Freek zag daar inene die zandbak op een andere plek en vond het reden om zijn scheur open te trekken. Eng!!! Helaas had ik geen camera bij de hand want was eigenlijk wel goed geweest het te filmen. Darwin kwam op het lawaai af en slofte naar de zandbak om te snuffelen en vond het niet echt interessant dus Freek verstomde. Was Nara nog even in de war door Freek zijn geblaf... door Darwin rende ze ook naar de zandbak. Ze ging blij scharrelen en graven naar de takjes, blaadjes en plantjes die er in waren geraakt. Freek had dus snel door dat het okay was. Weer een bevestiging dat het voor Freek zo goed zou zijn bij een andere stabiele hond geplaatst te worden. Op de foto Nara met zand aan haar neus.😄 Tja en dan ben je achter de computer en sta ja op en kijk je hier op neer. Wat een heerlijk setje is het toch! Afgelopen week 2 reacties gehad voor Freek maar vermoedelijk mensen die naief denken oh pup dat is makkelijk en zich niet in rastype en/of zijn problematiek verdiept hebben. En je zoekt toch baasjes die de uitdaging aan kunnen om Freek die nu bijna 5 maanden is en straks over een paar maanden in de puberteit ongetwijfeld uit onzekerheid flink zal terug vallen, goed te begeleiden. Maar het is wel fijn dat er dus wel wat reacties weer lijken te komen deze maand. Duimen dus maar dat na Doeska er verdere doorstroming komt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten