maandag 8 augustus 2022

de oudjes van de Ranjaclub

Het zijn hondjes van de dag. Het wandeltempo is laag. Vooral bij Luna. We hebben dit keer ook niet eens het hele fietspad gelopen. Maar zolang Luna nog geniet gaan we door. Het is zoeken. Ze krijgt nu een voor mensen medicijn om het overgeven te stoppen. De zymosan maakt de ontlasting iets beter maar echt verteren doet ze haar voer niet. Ze wordt steeds kieskeuriger met eten en heeft ook wat moeite met happen maar qua gewicht lijkt het gelukkig nog wel goed te zitten. Maar haar energie lijkt er lager door. Ook in de tuin waar ze altijd zwaan kleef aan liep, loop ik nu vaak inene alleen op het veldje. 

Dit fietspad is de enige locatie waar Phuc nog kan lopen. Aangelijnd kan niet vanwege de tumor in de oksel en afgeplatte luchtpijp. En een asfalt ondergrond is weer belangrijk ivm het moeilijker stappen. Dus hopelijk blijft de parkeerplek toegankelijk zolang hij er nog is en kunnen we daar nog heerlijk wandelen. Zijn bespiering is door de anabolen nog steeds voldoende en een opvolgprik is nog niet nodig. Ook is het laatste tijd weinig dat hij blauw aanloopt maar de wandelingen zijn nu wel kort. Maar hij gaat dus op dit moment best goed. 

Sereno wordt over 1,5 maand 13 jaar oud. Voor zo een middelmaat toch ook echt een mooie leeftijd. Maar hij lijkt qua levensverwachting nog wel even mee te kunnen.

Alle drie gaan ze nog graag mee om te wandelen en lijken ze nog te genieten. Hebben ze nog dagen, weken, maanden..... zal er nog 1 in leven zijn over een jaar? In ieder geval even nog deze video gemaakt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten