zondag 6 maart 2022

Cebra ontmoet onbekende mensen

Vandaag alweer een lieve verrassing. De adoptanten van Vinnie (Harry Potter) en Mandy (Eline) kwamen langs en zouden kleedjes brengen. Ze hadden ook spontaan boodschappen mee dus mijn lege koelkast ziet er nu inene lekker gevuld uit. Voor de komende week eten wat snel klaar te maken is en weinig energie kost wat fijn is aangezien ik weinig puf nog heb om uitgebreid te koken en komende week hopelijk in de badkamer eindelijk het bad vervangen voor een veilige douche (derde afspraak en hopelijk gaat het dit keer door) en dan is snel klaar te maken eten eigenlijk wel zo fijn om in huis te hebben. Heb al voorgeproefd van "slechte" donuts tot gezonde druifjes 😋 Bij de kleden zitten heerlijk grote kleden voor Darwin en daarnaast had Jeannette speciaal voor Snoopy een zacht kussenkleed gekocht waar hij helemaal blij mee is.​Precies de zachte stof die hij zo fijn vindt en hem kennelijk rust geeft (hij kan hier ook op sabbelen). 

De socialisatie van de honden hier lag door de omstandigheden helemaal stil dus gebruik gemaakt van de gelegenheid om te kunnen kijken of Snoopy (die ik sinds zijn terugkomst hier niet met onbekend bezoek gezien had) anders zou reageren maar Snoopy was gewoon opgewekt en gezellig en werd helemaal blij toen er even lekker in de tuin met hem gespeeld werd door René. Natuurlijk zie je bij aaien wel stress signalen dus dat heel kort gehouden maar op zich gelukkig de oude Snoopy en bij baasjes die hem lezen en de momenten die zijn stressemmertje vullen kort houden die zullen er net als ik hier een makkelijke gezellig maatje aan hebben.  Vooraf gevraagd of ze ook even tijd zouden hebben voor Cebra. Die is al zover gekomen. In huis loopt ze vol zelfvertrouwen rond en is ze speels en vrolijk. Met wandelen gaat het steeds beter maar met bezoek had ik haar al zo lang niet gezien. Ze trok zich erg op aan Mamba en andere honden en het zou mooi zijn te kijken hoe ze het zou doen als ze als hond alleen moest kennis maken. Ze was best verlegen maar draait wel bij en ik heb haar op gegeven moment rustig bij de mensen op schoot gezet. Op het laatst lag ze helemaal te soezen in het zonnetje. Bij geduldige baasjes is hond alleen zeker ook een optie. 

Tinka ook nog even kort erbij maar dat was een hoop geblaf en afstand houden. Aangelijnd is ze rustig en dan laat ze ook zien dat ze een lieve kant heeft. Voor Tinka zou een rustige grote hond (die verder niet hoeft te spelen met haar maar er gewoon is en stabiliteit geeft) toch wel fijn zijn. Belangrijkste is echter een plekje waar haar waakse gedrag geen probleem geeft dus bv industrieterreinwoning of iets dergelijks. Dus naast kadootjes voor de honden en mij vandaag ook weer waardevolle observaties wat bij de bemiddeling kan helpen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten