vrijdag 3 augustus 2018

Kitty

Woensdag kwamen Michiel en Dirkje langs op de terugweg van een huisbezoek voor herplaatser Guira, want ze hadden voer en snoep en dekbedden voor de honden hier bij zich. Ze konden meteen Lady ontmoeten. Kitty was met een groot deel van de roedel er natuurlijk ook gezellig bij. Kitty is stiekem wel een favorietje bij Michiel en Dirkje en ze begrepen maar niet dat het telkens toch net niet lukte voor Kitty. We dachten echt dat ze in een week wel zou plaatsen en zij is hier van het transport als enige nog over.
Michiel en Dirkje hun hondje Rafa was onlangs hier 2 dagen te logeren. Was hij anders blij en vrolijk nu was hij echt wat ontheemd zonder zijn overleden broertje Niki. Een nieuw hondenmaatje leek toch wel een plus te kunnen zijn. Maar hij keek naar de opvanghonden hier toen hij hier was niet om. Valentina, Bayo en Kitty vermaakten zich samen en rest roedel is heel rustig. Rafa vond ze ook te druk om mee te doen. Het dilemma was een beetje wat voor een hondje zet je bij Rafa. Een haantje de voorste gaat hem misschien overvleugelen en je wilt niet dat hij zich nog meer terug trekt. Dus misschien een wat bescheidener zieltje? Maar ja het moet juist wel een hond zijn die makkelijk overal mee naar toe kan. Goed sociaal is met mensen en honden op de huisbezoeken en het leuk vindt om overal mee te gaan. Die als hier even gelogeerd wordt blij hier binnen komt en niet van ohjee ik word weer terug gedumpt. Niki en Rafa stuiterden hier altijd blij binnen en als ze weer gehaald werden stuiterden ze weer net zo makkelijk de deur uit. Tja en dan komt Kitty toch eigenlijk weer om de hoek kijken. Die lijkt dat ook in zich te hebben. Kitty is wel als de kippen erbij voor aandacht en knuffels maar niet dat ze jaloers is als een andere hond erbij komt. Ook is Kitty een hond die zich prima zelf kan vermaken met speeltjes en niet steunt op een andere hond en dat kan misschien juist weer voorkomen dat Rafa zich terug trekt.Voor speeltjes heeft Rafa weinig belangstelling dus daar zullen ze geen ruzie over krijgen.
Kitty krijgt veel reacties met katten maar ja katten dat is niet bekend. Dirkje en Michiel hebben een kat maar wel een oudje van de dag die niet meer zo lang heeft en je wilt niet dat die op stang wordt gejaagd. Dus eerder leek het toch verstandiger om een ander thuis voor Kitty te blijven zoeken. Maar omdat ze er nog zat in overleg toch besloten dat ze meeging logeren. Dat kun je bij een Bonny of een Lady niet doen maar Kitty lijkt gelukkig niet echt een trauma te hebben en dan zou het enkel in Kitty haar voordeel kunnen zijn als we weten of ze met katten kan.Maar het lijkt zo goed te gaan dat ik Kitty niet meer terug verwacht anders dan voor logeerpartijen. Kitty is een actief hondje die echt veel moet wandelen. Wat dat betreft komt ze goed aan haar trekken. Met de kat gaat het goed en Rafa lijkt er neutraal onder. Of het echt Rafa weer vooruit zal trekken kan je toch pas op de lange termijn zeggen. Maar het is in ieder geval niet dat hij zich terug trekt. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten