zaterdag 7 april 2018

speelochtend Rolde

Vandaag naar de speelochtend in Rolde. Naast eigen hondjes Mamba en Whoopi gingen de drie opvangers mee. Voor Yogui en Lio de 2e keer.Yogui liep blij te struinen en zag ik regelmatig knuffels halen. Lio rende zich een slag in de rondte en ipv het haantje uit te hangen zoals de eerste keer was hij nu gewoon ontspannen in de groep en kreeg ik complimenten hoe hij het deed en dat hij een kilo lichter is.
Spannende element was Bonny mee. Bonny bang van honden en mensen. Maar eigenlijk een hondje die wel sociaal wil zijn. Ze was zo ver gekomen afgelopen maanden dat ik het aandurfde.Eerst nog even op zijn Bonnies honden die kennis wilde maken afsnauwen maar de honden en mensen negeerden haar en al gauw liep ze ontspannen rond.Staartje is enkel in de krul geweest en zelfvertrouwen straalde er van af. Klasina zag ze voor het eerst vandaag maar die mocht haar op het eind toch even aaien. Kortom van het hondje dat hier kwam en zelfs angstaanvallen had waar ik haar pas na een half uur inpraten uit kreeg is ze zo vooruit gegaan. Ze deed het alsof we dagelijks zo op pad gaan. Wat is ze toch ver gekomen!

ps Bonny is niet door andere mensen geaaid maar dat is ook omdat ik iedereen geinstrueerd had haar niet te aaien. Had ongetwijfeld wel gekund. Misschien zelfs wel door de kinderen die er waren maar het ging om het socialiseren en positieve ervaring opdoen en die had ze nu. Daarvoor is fysiek contact niet nodig. Ze moeten mensen en honden meer als neutraal zien en hoeft echt geen allemansvriendje te worden. Het wantrouwen is veranderd in zelfvertrouwen. Juist omdat ze genegeerd werd deed ze een heel goede ervaring vandaag op. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten