zondag 15 april 2018

druk maar wat zijn het lieve leuke honden

Nieuwe honden en ook nog eens extra veel. Dit omdat de opvang hier deels weg viel en tegelijk er druk was dit transport wel te laten komen want er is verder geen transport meer in mei. Terwijl je juist zo graag wilt helpen omdat het asiel van Fuentevaqueros dreigt met sluiting eind mei daar de gemeente het huurcontract niet verlengt maar er weer terug een dodingstation van wil maken. Uiteraard lopen er nog protesten maar voor Conny van het asiel fijn dat er van haar 5 honden weg konden. Dulce was er eentje van maar dus al geadopteerd.
Luna zat al 2 jaar in asiel van Fuentevaqueros. Ze stond op de lijst om te komen een jaar geleden toen we helaas geen transport mogelijkheden meer hadden. Nu dus eindelijk alsnog hier en wat is het een schat!Ze loopt heel lichtvoetig. Een grote hond met een staart in de vorm van een soort cedille (gebroken geweest en kromgegroeid; zo kwam ze al in asiel en ze heeft er geen last van). Aangezien ik al eens een Luna heb opgevangen, denk ik erover om haar Cedille of in het Spaanse Cedilla te gaan noemen. Haar naam lijkt ze toch niet echt te kennen. Wel kan ze als je snoep in je handen hebt prachtig zitten op commando :)Nayara is middelgroot en is het laatste van de "4 chiots". 1 jaar oud en vanaf pup in het asiel van Sierra Nevadas. Ze doet erg aan broer Markus denken en mag eerst even bijkomen voor ze ter adoptie komt. Is net als de andere 3 pups een zachte intens lieve hond. Als 2e hondje van dat asiel kwam Rudi mee. Zo een kleine Chihuahua zal hopelijk snel een huisje vinden al kent hij weinig. Ook nog eens lastig op foto te zetten want er staat steeds een andere hond voor. Maar wel een leuk filmpje. Dit ventje lijkt wel een broertje van Peret. Smartie is een leuk gezinshondje die de speeltjes al ontdekt heeft. Blij ei Mickey. Vrolijk opgewekt manneke. Dit vriendelijke ventje was Gasol genoemd naar het benzinestation waar hij al een paar dagen rondliep voordat Conny hem daar weg haalde. Heel makkelijk roepen bleek het niet in de praktijk en daarom is hij op voorstel van Dirkje nu omgedoopt in Karel. Karel doet boomerachtig aan maar zijn vacht is wat stugger dan ik verwachtte. Al heeft een wasbeurt het inmiddels al een stuk zachter gemaakt.
Op papier is april altijd de beste adoptietijd en er komt weer mooi weer aan dus duimen maar dat er snel wat doorstroming komt opdat ik met de achterblijvers kan oefenen, socialiseren of gewoon lekker wandelen. 

1 opmerking:

 1. Wat leuk om al die lieve hondjes te zien.
  En eindelijk zie ik Nayara,de zus van onze Mark!
  Wat zal zij ook lief zijn.
  Voor alle hondjes hoop ik op een lief huisje.
  Ellen (en gezin) en honden Noortje en Markje.

  BeantwoordenVerwijderen