dinsdag 11 juli 2017

bloemenweelde

Al is de overgang tussen onkruid en gewenst soms een grijs gebied is het echt genieten nu in de tuin. De Latyrus kruipt als een ware bloemenzee mijn oprit op. Lichte en donkere tinten sieren het hek. Een weldaad waar ik van geniet en die ik na afloop wel weer intoom. Tussendoor piekt Teunisbloem en Chichorei. Ook bij het hek van de moestuin.Marjolein bloeit en steekt prachtig af tegen het grijzige blad van de salie. Her en der bloeien de eerste goudsbloemen. Ook dit is Marjolein (oregano).De zonnebloemen van de Ah moestuintjes zijn wat verschillend. Ik heb dunne steeltjes en deze die heel stevig gebouwd is. Het zullen geen heel hoge worden maar ze krijgen leuke oranje of rode bloemen. Ik ben echt benieuwd. Deze krijgt een knop dus ik heb goede hoop straks in ieder geval met 1 bloem verrast te worden.
De vaste tijm in de kruidenkant van de bak. Ruikt heerlijk!Dille en Phacelia. Phacelia was 1 van de verrassingen bij de moestuintjes van Albert Hein. Echt leuke bloemen.Dit zijn de bloemetjes van de Rucola. En ook dit zijn bloemtjes van de rucola. Twee verschillende soorten maar blad lijkt op elkaar. Ik probeer zaad te winnen. CourgetteSmeerwortel. Gewoon omdat ik zowel het blad als de bloemen prachtig vindt. Vlinderstruik komt in bloei. maar of het nou zo snugger was om de palmkool (cavelo nero AH moestuintje) er precies onder te zetten. Slakken is al een plaag maar rupsen van het koolwitje hebben zo een kooltje ook zo naar binnen gewerkt. Leermomentje.....Moederkruid. Vriendelijke blommekes waar ik altijd blij van word. StokroosHet ene jaar gele, een ander jaar rode, weer ander jaar voornamelijk zalmkleurige en dit jaar lichtlila passend bij de Latyrus in die hoek. Het blijft ieder jaar een verrassing.

2 opmerkingen:

  1. Wat een bloemenweelde bij jou, ik ga hier ook weer eens foto's maken. Leuke foto van je moeder met Dacia!
    Duimen voor Bubico, Dacia, Gieske en Donny. Het zijn allemaal schatjes die een eigen mandje meer dan verdienen. Gaat vast ook wel lukken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een prachtige bloemen, vooral die wilde lathyrus!

    BeantwoordenVerwijderen