zaterdag 31 december 2016

de laatste dag van het jaar voelt als een warme douche

Eerst kwam om 6 uur in de ochtend kleine Bear aan. Hij komt uit Griekenland en is geadopteerd maar de baasjes konden hem niet halen nog dit weekend en wilde hem wel graag zo snel mogelijk verwelkomen. Daarom komen ze 2 januari helemaal uit Belgie hier heen om dit ventje op te halen. En mag ik 2 dagen knuffelen. Wat een straf! Hij heeft nog lekker verwend 2 uurtjes in mijn armen geslapen tot de ochtend. Trouwens ook nog verwend met wat lekkers van een vrijwilligster van Gaia Dogs. Dank je wel Ilse. Troostsnoep voor als Bear weer vertrekt.
Dan zou Koos terug komen van adoptie. Deels ook beetje mijn schuld omdat ik bepaalde medische zaken niet gezien heb of niet goed heb ingeschat. En het is uiteraard niet de bedoeling om een hondje mee te geven die in ieder geval een operatie nodig heeft aan entropion (ooglid naar binnen waardoor oogirritatie door ooghaartjes) en verwijdering achtergebleven puppytandjes. Ook is zijn pootje een aandachtspunt met patella al heb ik daar de minste zorg om want volgens mij kan hij gewoon lange wandelingen maken. Het pootje had ik wel gezien maar toch misschien te makkelijk ingeschat maar de rest had ik gemist. Okay ik ben geen dierenarts maar wel 10 jaar ervaren en baal dat ik het gemist heb want ik wil hondjes netjes met goede informatie meegeven. Gemist dus. Net zoals ze het in Spanje gemist hebben. Dat mag niet maar ja met een grote uittocht van 74 honden op 1 dag opdat die weg konden uit het door overstromingen geteisterde asiel is natuurlijk een onderneming van formaat geweest voor die dierenarts en de medewerkers en Koos zijn aandachtspunten zijn er doorheen geglipt. Maar vanochtend, zo fijn bleek dat mevrouw toch helemaal voor Koos wil gaan en dat hij mag blijven. Ik ben zo blij voor hem.
Dan kreeg Luuk bezoek. Nou dat was snel uitgemaakt. Luuk ging zijn nieuwe baasjes vrolijk gedag zeggen en die hoefden niet lang na te denken. Luuk mocht mee. Dus zo lig je samen met Paquita (die trouwens ook gereserveerd is vandaag) in een mandje en zo ben je onder weg naar je nieuwe thuis waar gelukkig ook een hondenvriendin wacht. Hopelijk mag hij in haar mandje erbij liggen. Natuurlijk mis ik hem maar als baasjes zo blij zijn met hun hondje dan is dat heerlijk natuurlijk. Veel geluk. Lucky was zijn paspoort naam en Lucky is hij vandaag met een eigen thuis waar hij zo welkom is. En ik een mooi boeketje als dank. Dan kwam Boomer (vh Bobo) gezellig langs. Niet alleen kon ik hem lekker knuffelen, ook zijn vrouwtje kreeg van mij een dikke knuffel want ze bracht namens stichting Boomer een heleboel vers vleesvoeding mee. Wat geweldig!!! Ik ben zo blij!!! Juist van soorten wat bij opvanghonden die nog last van hun darmpjes hebben goed valt en wat honden met slechte eetlust of honden die moeten aankomen of honden die moeten ontgiften (ze krijgen niet alleen entingen maar vlak voor vertrek ook nog ontworming en anti vlooien middel en er gaat dus in korte tijd een hoop troep in zo een lijfje, dat moeten mensen niet onderschatten) allemaal zo goed te gebruiken is. Ik heb al 1 klein rolletje gebruikt om wat ontstressende tabletjes Aminocalm (gekregen van Maya) in te stoppen en die met het eten uit de delen aan die het nodig hebben. Daarnaast lamrijst voor Bear want die zijn darmpjes zijn ook wat van slag en hij is best schraal voor de leeftijd van 3 maanden. Nu kan hij extra maaltijden krijgen. En kan ik hem hopelijk weer met goede ontlasting meegeven maandag. Of dat niet al geweldig genoeg was ook nog 2 grote zakken voer en 2 grote zakken snoep voor de honden. Waaronder kippennekken wat ik de kleinere honden vannacht om 12 uur ga geven om op te kauwen als het echt helemaal los gaan barsten. Maar het lijkt wel of men in Smilde rekening houdt met mijn honden want het knallen is meest ver weg. Het is nu 20.00 uur dus het kan nog wel gaan komen. Maar de honden houden het heel goed. Ook dat is een hele opluchting want ook zo is er al zoveel geblaf en onrust op een dag als vandaag.
En als extra warme douche kwam er ook nog een groot pak met de postbode. Het adoptiegezin van Jazmin wist me weer te verrassen. Met weer andere dingen zoals nat voer voor volwassen en puppies wat op is en hondenjasjes en puppypads (meteen in gebruik voor Bear) en ook nog verwennerij voor mij waaronder handencreme. Ook dat heb ik niet meer en met zoveel honden (poep en plas ruimen, dweilen, etc) was ik de hele dag door mijn handen en zeker in de winter krijg ik dan fiks kloven. Met deze creme kan ik dat weer voorkomen.
Het is nu half 9 in de avond. En in plaats van me te ergeren aan vuurwerk (dat nu immers ook legaal afgestoken mag worden tot 2 uur) zit ik enkel met zo een warm gevoel. De ene na de andere grote en kleine verrassing overviel me vandaag. Ik kan er niet over uit hoe warm gevoel dit me geeft. Ook in de mail veel lieve meelevende berichtjes. Wat zijn er toch veel lieve mensen en wat heb ik en mijn (opvang)honden toch geboft. Ik ga met goede moed richting 2017. Met de wens er een prachtig jaar van te gaan maken.

1 opmerking:

  1. Dank je wel voor alle lieve, leuke, mooie soms ook trieste berichten op de blog.
    Fijn dat we zo op de hoogte worden gehouden.
    Wij wensen je heel veel geluk en gezondheid in 2017 en je krijgt een lieve warme knuffel van onze Sjimmy...

    BeantwoordenVerwijderen