zaterdag 24 december 2016

Cuca mag naar Dierenthuis

Geen kerstmandje voor Cuca. Haar leeftijd gecombineerd met haar middelgrootte (klein plaatst toch makkelijker), haar energie en haar bijtproblematiek zijn gewoon niet aantrekkelijk voor adoptie. Het laatste punt baarde ons ook steeds meer zorgen. Hoe verantwoord kunnen we Cuca plaatsen? Cuca die sinds haar trimbeurt naar bezoek heel open en aanhankelijk is. Iedereen die haar ontmoet zegt wat een lieverd. Dat is ze dan ook absoluut. Maar tegelijk op handling, sturing en druk gewoon zich snel oncomfortabel voelt en goed gelezen moet worden omdat de stress en waarschuwingssignalen klein zijn. Ze waarschuwt minimaal en kan dan besluiten over te gaan op bijten waarbij ze echt bijt met schade. Natuurlijk ik heb vaker pittige honden gehad en ook de nodige bijtertjes maar bij Cuca moet je gewoon echt continue opletten. Kunnen we die verantwoording gaan doorschuiven naar een adoptant? Als die zich al ooit aandient. We hebben besloten om een aanvraag in te dienen bij Dierenthuis. En als kerstgeschenk is die gehonoreerd. Dierenthuis is een verzorgingsthuis voor dieren die niet meer te plaatsen zijn. Oudere dieren, gehandicapte dieren, dieren met een fikse gebruiksaanwijzing. Cuca zit daar straks in een roedel honden, krijgt aandacht en knuffels en hoeft nooit alleen te zijn. Ze kan bij bezoekersdagen helemaal haar hart ophalen aan knuffels van bezoekers. Krijgt verzorging van mensen die weten dat je dit soort honden niet onder druk moet zetten. Kan wandelen op eigen terrein zonder zelfs maar aan de lijn te hoeven. Zelfs de dierenarts komt daar aan huis al is de verwachting dat ze voorlopig die niet hoeft te zien gelukkig. Kortom de leefomgeving waar de prikkels die haar opwinden of de prikkels die haar ongemakkelijk laten voelen niet spelen. Hoewel ze het hier naar haar zin heeft verwacht ik dat ze daar pas echt zal ontstressen. Het was niet het einddoel waarmee we haar naar Nederland haalden maar het gaat om de plek waar we denken dat Cuca de rest van haar leven gelukkig zal zijn.
Cuca moet verplicht nog een kennelhoest enting krijgen dus het wordt pas in het nieuwe jaar dat ze daarheen kan. Het oude jaar brengt veel onrust mee maar hopelijk komen we die goed door en dan wacht haar hopelijk alsnog het geluk bij Dierenthuis Almere.

2 opmerkingen:

  1. Soms moet je moeilijke beslissingen nemen.....Zo te horen krijgt hij ook daar een goed leven, al had ik hem graag een eigen mandje gegund. Je moet realistisch zijn, hoop nog eens wat over hem te horen. Het ga je goed Cuca!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja. Slikken. Maar uiteindelijk ook erg blij. Want Dierenthuis is liefde en respect, warmte, hondenvriendjes, buiten spelen, professionele verzorging voor de rest van haar leven. Dirkje

    BeantwoordenVerwijderen