vrijdag 19 april 2013

stand van zaken

15 reacties in totaal voor Droopy. De meeste vielen dus af en met drie was ik door aan het mailen. Dank aan Dirkje voor het meelezen, meedenken en meescreenen. Dirkje heeft uitgebreid het echtpaar met twijfels gesproken. Niet slecht voor een hond maar de tijd voor een nieuwe hond lijkt nog niet daar. Misschien over een paar maanden. Dan heeft Dirkje met de alleenstaande moeder gebeld. Op papier een goede plek maar er is gewoon ongerustheid over het financiele draagvlak en dan moet je zowel de adoptante als Droopy beschermen. De andere reactie is van zondag en had woensdag nog aangegeven dat ze alles op een rijtje aan het zetten zijn maar nadien helaas niets meer gehoord. Wel zijn er inmiddels weer nieuwe reacties waarvan eentje ook heel positief klinkt. Dus graag blijven doorgaan met duimen voor Droopy.

De België reactie voor Esmée heeft niet meer gereageerd. Echter de moeder die voor Droopy wilde gaan  kan een heel begripvol huisje bieden en dat is nu net wat Esmée zo nodig heeft. Dus zij is gister op Esmée gewezen. Groot nadeel is een hogere adoptiebijdrage. Echter erna zullen de kosten voor Esmée naar verwachting laag zijn en ze is ook te verzekeren. Ook lijkt een klein hondje praktischer voor dit gezin. Maar ja je komt inene met een totaal ander hondje, dat ook weer aandachtspuntjes heeft en er heel anders uit ziet. Dat zal moeten bezinken en mogelijk zoeken ze liever verder.

Ondertussen wel bezig met een nieuwe opvanger. Na de plaatsing van Django kon nu eindelijk Choco van Animal in Need komen. Al een jaar bezig om hem te laten komen maar zijn erlichia waardes waren ondanks behandeling te hoog. Dus dan is het weer een paar maanden wachten en opnieuw testen. Nu eindelijk was de test voor de erlichia helemaal goed. Echter geen reden voor blijdschap want nu test Choco positief voor Leishmaniose. En dat is nooit meer helemaal weg te krijgen. Op zich een heel lage titer en hij is er niet ziek op en zal dat naar verwachting ook niet worden. Maar een actieve hond van 6 jaar is al moeilijker plaatsbaar, kijk maar naar Luca en dan ook nog Leishwaardes die mensen zullen afschrikken dat maakt hem bij voorbaat al tot een langzitter. En dan is het sneu maar het asiel daar zit overvol en dan kun je beter een andere hond helpen als stichting en als opvanggezin opdat het ook weer doorstroomt. Vandaag wordt het bloed van Mozart getest. Ook een leukerdje. Al 3 jaar in het asiel en nu zo een 4 jaar oud. Als zijn bloed negatief zal testen dan mag hij waarschijnlijk eind april hier in opvang komen.
Ik ben bezig een pagina te maken met honden die ik hoop in het komend jaar te helpen. Of het ook lukt dat weet ik niet. Het hangt af van de doorstroming en tegen de zomer vakantie krijg je altijd spontaan weer de herplaatsers die dan een opvangplek bezet houden  terwijl je in de zomervakantie meest geen honden plaatst en pas in september weer door zal stromen. Maar ik hoop natuurlijk dat de pagina langzaam leeg zal geraken. Kijk hier http://baasjegezocht.blogspot.nl/p/honden-in-de-wacht-voor-opvang.html voor de honden in de wacht.

2 opmerkingen:

  1. Ook al is de beweging maar in cm. aan te geven wat ik zo lees....hoop doet leven. We duimen verder Droop (en ook voor al de andere probleem gevalletjes Maureen. Groetjes, Wout

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooie site Maureen met de honden die je nog wilt gaan opvangen! Hopelijk stroomt het een beetje door nu.
    Groetjes
    Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen