vrijdag 11 december 2009

opvanger update Granny


Granny is zo een schatje. Niet mooi maar zo aandoenlijk als je haar ontmoet. Alleen is ze nog niet zindelijk. Ze had eerst ook diaree maar dat is helemaal over. Maar haar plasjes leken kleiner te worden dus ik heb gepoogd urine te pakken te krijgen omdat ik bang was voor blaasontsteking. Dat lukte helaas niet goed. Gister hebben we maar alles inene aangepakt omdat ze op zich hier aardig bijgekomen is de afgelopen maand. Dus donderdag is Granny bij de dierenarts geweest en lekker onder zeil gebracht. Granny is reeds een halve kilo afgevallen. Hoera! Dat had ik al gemerkt want ze loopt al veel kwieker. Haar nageltjes zijn geknipt (ze is helemaal panisch op handling dus mij lukte dat niet goed dus daarom nu maar meteen meegenomen nu ze er toch niets van merkte), haar anaalklieren geleegd, haar bekken onderzocht (kraakt verder niet dus als er een breuk was dan is dat stevig aangegroeid en goed verder). Behalve dat haar staartje kort is en het staartbot duidelijk een breuk heeft gehad en scheef staat zit er ook een verdikking. Dierenarts denkt aan een onschuldige vetbult waar ze verder geen last van zal hebben. Haar buik en vooral blaas is goed bevoeld en voelde allemaal normaal.

Daarna is haar gebitje gesaneerd. Twee kiezen zijn getrokken en de rest schoongemaakt. Haar voortandjes zitten wat los maar dat mag gewoon zo blijven (schijnt bij oudere mensen ook te zijn). Haar urine gaf wat ontstekingsindicatie en op de echo zagen ze ook wat neerslag op de blaas. Geen gruis of zo maar waarschijnlijk ontstekingsneerslag. Dus ze krijgt nu zowel voor gebit als voor blaasontsteking een antibioticum waar ze hopelijk snel verder op opknapt. Ze is er goed doorheen gekomen (toch spannend bij dit oudje) en was alleen ontstemt over het “nuchter” blijven. Ze heeft 's avonds al weer gegeten; lekkere pate met pillen maar van die pillen heeft ze niets van gemerkt zo een honger had ze en haast het naar binnen te werken.

Nu is het oudje helemaal spik en span en klaar voor een nieuw thuis. Hopelijk zie ik ook een positief effect op de zindelijkheid. Mij maakt het niet uit, ik vind haar net zo lief maar het zou haar plaatsbaarder maken.

Ook voor Granny is er fantastisch nieuws. Ze heeft een financieel sponser die haar steunt zolang ze in opvang hier zit. Dat is echt zulk heerlijk nieuws. Ze krijgt ook een jasje van haar voor de kerst. Hopelijk vindt Granny het dan niet meer zo erg om bij kou en regen naar buiten te gaan.

Hanke namens Granny ontzettend bedankt. Het is een hele opluchting. Het is fijn dat iemand zo met haar begaan is en zo wil helpen. Bedankt namens Granny!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten