zondag 21 februari 2021

nieuwelingen in de opvang

Begin januari hadden we honden van het asiel te Fuentevaqueros, maar toen lukte het net niet om ook Mafalda van de refugio Sierra Nevada mee te laten reizen vanwege net te kort tijd qua traces en extra bloedtesten en dergelijke. Mafalda is een directe adoptie en de adoptante keek zo naar haar uit. Grote schrik toen de oudere Mafalda ook plots een epileptische aanval kreeg. Precies de dag dat de honden van het andere asiel uit Spanje vertrokken. Mafalda werd binnenste buiten gekeerd maar gelukkig geen tumor. Door ouderdom kennelijk dus epilepsie en of dit vaker zou kunnen terug keren was niet te zeggen. Geweldig dat de adoptante niet afhaakte maar haar evengoed wilde adopteren. Na 2 maanden wachten dan eindelijk gister dat Mafalda aankwam. Een oudere podenco kruising, kwispelend en ooooohh echt zo onwijs lief! Geweldig dat ze zo welkom is. Ze mocht lekker direct mee naar huis. Daar heeft ze de bank inmiddels ontdekt en kwispelt de hele dag door. Heel veel geluk Lola! 

Nu kan het transport natuurlijk niet voor 1 hond reizen maar gelukkig konden we er wel minder laten reizen. Nu had onlangs het asiel (dat eigenlijk al vol zat) toch 7 honden die overgebleven waren in het dodingstation en ingeslapen zouden worden gered. Een dame wiens zoon onlangs gestorven was, was in een emotionele bui en wilde wat doen en had Anita gevraagd of ze wat honden mocht redden en die naar het asiel brengen. Ze zouden er 3 halen omdat ze vol zaten maar er wel een week later een kennel vrij kwam van 2 honden die naar Duitsland zouden gaan. Maar ja, dan sta je daar en wie moet je dan achterlaten, wetende dat dat het einde zou zijn? Dus allemaal mee. Wij dus gezegd dan helpen we jullie met deze 7 honden. Ze hebben allemaal namen van fruit gekregen. Twee konden nog niet mee komen maar staan al ingepland met andere honden voor transport 19 maart. We helpen de hele fruitmand ondanks dat er ook een oud podenco dametje Lima (limoen)bij zit en Ciruela (pruim) een 1 jaar oude middelmaat mix, nog herstellende van een melkklierinfectie (en nee in een dodingstation kun je beter niet vragen wat er met de pups gebeurd is) met een gestroomde vacht. Een kleur die mensen zelden aanspreekt. Ciruela en Lima zijn echter beiden zulke schatten en ja we helpen. Wel komen deze twee pas de volgende keer.  Lichi (Lichee) is wel mee gekomen en mocht bij Astrid in de opvang waarvoor dank. Pas 1 jaar oud maar aan haar vacht is wel te zien dat ze nooit luxe gekend heeft en van een jager zal zijn geweest. Was ze aan het einde van het jachtseizoen gedumpt? Ze is wat voorzichtig maar heeft wel vertrouwen in de mensen en is aanhankelijk en typisch windhond heeft ze zich gisteravond probleemloos in de nieuwe windhonden roedel gemengd. Astrid vermoedt naast Galgo ook wat greyhound bloed. In ieder geval een schat die lekker mag opbloeien. Zwart is niet echt een kleur die haar zal helpen om een adoptie plek te vinden maar we hopen dat er een windhond liefhebber is die haar prachtige karakter ziet en Lichi toch vlot kan plaatsen.​Zelf heb ik er 4 in de opvang, maar wel 4 kleintjes. Sociaal en vrolijk. Blije hondjes. Gezien de vraag naar honden met weinig in de rugzak heb ik goede hoop dat ze vlot kunnen plaatsen.Dankzij de buurkinderen en het heerlijke lenteweer vandaag lijnobservaties gedaan en verder prachtige foto's gemaakt.​Dit is Kiwi. Een tijdje terug een reactie voor Snoopy afgewezen omdat die daar niet paste, maar toen deze hondjes in beeld kwamen op Kiwi gewezen omdat hij wel heel geschikt leek. Er werd enthousiast terug gereageerd en zodoende krijgt dit heerlijke manneke morgen al bezoek van lieve mensen uit Winschoten. Spannend maar hij is echt heel leuk dus ik vermoed dat ik morgen aan de troostchocolade kan. Duimen morgenochtend dus voor Kiwi

Hij lijkt heel close met Cherry. Probleem is dat je bij redding uit dodingstation helemaal niets van de honden weet. Die worden toch afgemaakt dus ze noteren verder niets. Maar het zou best kunnen dat ze samen hoorden. Beide hondjes kunnen prima als hond alleen maar ik vermoed wel dat ze elkaar even zullen missen dus morgen Kiwi maar even kleedje met geur Cherry meegeven. Cherry (kers) is een vrolijk dikkertje. Door haar korte voorpootjes die korter zijn dan haar achterpootjes schuift ze bijna over de grond, maar laat deze dame maar schuiven. Ze geeft graag ongevraagd haar mening, ook op straat en met de vroege avond wandeling was dat behalve naar passerende honden, ook naar de lege parkeerplaats van de Aldi aan de overkant van de vaart. Ze lijkt toch niet dement of slechtziend maar volgens de buurkinderen was het omdat ze het niet op de Aldi had (ze dachten dat Cherry zei dat de Lidl beter was 😂 Lidl kom ik niet maar ik citeer de buurkinderen). Ook ter hoogte van de Jumbo trouwens geblaf, ondanks dat er niemand aan de overkant van de vaart bij de gesloten winkels te zien was. Ik moet erg om haar lachen. Ondanks haar korte pootjes tippelde ze lekker mee langs de vaart. Wilde ook wel even rennen met de kinderen. Is verder geen sportief hondje door haar bouw maar wandelen doet ze duidelijk weg graag. In huis ligt ze meest rustig in mandje bij me. Vaak ook met Kiwi of andere hondjes. Geen keffer maar ze kan rustig even tegen een beduusde Pirate vertellen wat ze van hem vindt. Ik moet echt om haar grinniken. Zo een dametje moet toch iemand aanspreken. ​Morgen stel ik Pomolo (grapefruit) voor. En Limon, ook al zo een heerlijk knuffeltje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten