vrijdag 13 maart 2020

Billy en Brandy

Ocarina en Timbal zijn gereserveerd. Vandaag was huisbezoek Ocarina en dat is okay en volgende week komen ze haar halen. Timbal krijgt morgen bezoek. Duimen maar. Ondertussen zijn de pups uit Hongarije ook aangekomen.
Citaat Ingrid (woonachtig in Hongarije landelijk in het bos): een luid toeterende auto voor het hek, een hoop kabaal en geroep, de eigenares van onze plaatselijke kroeg die even kwam melden dat er een paar puppy's net buiten het dorp langs de weg lagen, voor onze dorpsbewoners is het toch altijd weer heerlijk en super gemakkelijk dat er zo n stel maffe Hollanders in het dorp wonen, altijd wordt ons gevraagd hoeveel honden we nu toch hebben en gelijk gekermd dat dat toch wel heel veel geld zal kosten, ja inderdaad dat kost heel veel en is ook heel veel werk maar zolang er nog zoveel Hongaren zijn die met gemak hun huisdier ergens dumpen of laten verhongeren kunnen wij toch niet anders dat op zijn minst een heel klein beetje te helpen, het blijft een druppel op een gloeiende plaat maar beter dat dat niets. Schilderwerk aan de kant en kachel maar uit gedaan en in de auto gestapt, en ja hoor ruim 1 km buiten het dorp lagen er twee kleine pups langs de weg in de berm, levensgevaarlijk ook want ondanks dat de wegen hier behoorlijk slecht zijn wordt er erg hard gereden,Gelukkig lieten ze zich snel oppakken, er was wel iemand geweest die ze brokken had gegeven maar vergeten was er water bij te zetten, ook al niet erg handig, de bruine was al aan het uitdrogen en er moest daarom echt snel wat gebeuren, gelijk maar doorgereden naar de dierenarts voor controle en een parvo inenting en een wormkuur, vooral die wormkuur bleek heel erg nodig want de ontlasting zat vanmorgen stikvol dode wormen, gelukkig zijn ze daar nu alvast vanaf, een chip hadden ze natuurlijk niet, dat laten we over twee weken wel doen als ze de vervolg inenting krijgen , voorlopig eerst maar aansterken en wennen aan het leven in huis en tussen onze andere honden. Al met al is het weer diep verdrietig dat er nog steeds mensen zijn die zich zo gemakkelijk ontdoen van hun overtollige dieren en al helemaal in deze koude periode.
De eerste periode toen ze nog niet goed ge├źnt waren zijn ze op alles in en om huis gesocialiseerd en dat was al spannend genoeg. Gelukkig bloeiden ze snel op. Later ook buitenshuis socialiseren voor zo ver mogelijk, maar de rabies enting is gewoon een zware enting en de dierenarts wilde begrijpelijk daar nog even mee wachten tot ze goed aangesterkt waren. Ze zijn nu net 5 maanden oud maar hopelijk kunnen ze toch vlot door naar eigen huisjes waar extra aandacht zal zijn voor het verdere socialisatie proces. Ze hebben opvallend kleine oortjes dus misschien zit er iets van een sharpei in wat hun terughoudendheid naar vreemden kan verklaren. Mij vonden ze bij aankomst super eng. Ai! Gelukkig kuipjes Cesar net van iemand gehad en na 4 kuipjes waren we vriendjes. Inmiddels wordt ik "belaagd" door blije pups die echt moeten leren wat zachter te zijn in de bek want ze kunnen ook speelhapperig zijn. Hier blij in de roedel en speels met elkaar en met speeltjes. Buiten aan de straat zonder elkaar zie je dat Brandy het toch erg spannend vindt. Billy loopt juist al vrij gemakkelijk mee. Het is de leeftijd dat ze nu door fases gaan. In Hongarije was Brandy juist de dappere en kwam Billy van verder. Maar op deze leeftijd switchen de emoties gewoon nog zo snel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten