maandag 24 februari 2020

klein orkestje over de vloer

Ach als je met al die regen en wind toch veel binnen zit dan maar een klein orkestje over de vloer laten komen. Ocarina  is vernoemd naar een bijzonder uitziende fluit en dit 1 jarige knuffelmeisje ziet er ook wel bijzonder uit. Haar ruwharige vacht is vermoedelijk merle, een bijzondere kleur en ook in haar oog is er een stukje extra licht van kleur. Ze is zo prachtig van binnen en van buiten! Speels en enthousiast maar ook heel rustig en voor puberleeftijd best stabiel. Timbal vernoemd naar de trommels. Een geinig ventje van een jaar oud. Sociaal en open. Zo leuk!
Lira is vernoemd naar het snaarinstrument lier. Dit dotje is op 1,5 jaar geschat. Zo een lieffie! Allemaal op straat gevonden (Lira en Timbal liepen al een paar dagen samen rond) en ongetwijfeld gedumpt. Ik vang al zo'n 14 jaar op maar kan nog steeds niet wennen aan dat mensen zulke geweldig leuke lieve honden dumpen. Hoewel het dringend is om door te stromen met de langzitters zit het asiel overvol. Ze hebben wel een wachtlijst voor honden die mensen aan asiel willen af staan maar moeten wel de honden die in de gemeente op straat gedumpt/gevonden zijn of door de politie in beslag genomen opnemen. Aangezien er toch veel vraag naar sociale gezinshonden is en naar kleintjes met weinig in de rugzak is de verwachting dat ze snel door kunnen. De site met honden ter adoptie wordt nu erg slecht bekeken en als er natuurlijk na een half jaar nog dezelfde honden op staan dan kijken mensen niet meer. In december kon ik echt merken dat er meer mensen keken en ook de langzitters weer gezien werden. Met deze drie nieuwe honden hoop ik dat de langzitters ook gezien worden. Uiteraard proberen we wel ze heel snel mogelijk te plaatsen, maar duimen dat het door hen ook doorstroming bij de langzitters geeft. Mogelijk is er al interesse voor de kleintjes.Probleem is dat met de regen foto's maken en observeren niet mee valt. Toch wat leuke foto's die ik druk aan het uitzoeken ben. Dankbaar voor de hulp van Emily en Anouk die met hun moeder Lian op hun vrije vakantie dag hier in de blubber hun best deden om mij te helpen foto's te maken die een beetje de karakters en uiterlijk van de honden weergeven. De honden zelf hadden er weinig zin in en door regen veel onscherp dus het was geen makkelijke opgave. Maar het is juist zo leuk om mensen te laten zien wat een grappig krulstaartje Lira heeft, Zwart met aan de onderkant witte haren in een wit puntje die alleen zo van achter goed te zien is. En grappig weer afsteekt bij het bruine kontje. Van elke hond toch een beetje een beeld kunnen schetsen en eerste foto's. Wie weet is meer niet eens nodig.
Morgen weer verder met het uitzoeken en bijsnijden en albums maken en dan de drie lieverds op de adoptie pagina zetten. Nog even ter afsluiting een leuk filmpje waarop je goed kunt zien hoe blij Paulina nu is met bezoek. Snoeppies!!!! Paulina die trouwens ook zo een geinig staartje heeft met bruin aan de onderkant.

1 opmerking:

  1. Wat een leuke lieverds weer! Laten we idd hopen dat de langzitters zo ook weer gezien worden en eindelijk hun gouden mand krijgen!!

    BeantwoordenVerwijderen