dinsdag 15 juli 2014

Daffy Duck


Sunny is het teefje. 3 jaar geleden werd ze als jong hondje met haar zusje gevonden in Roemenie. Deze meneer hield ze in een tuintje dat hij ergens had. Op een dag waren de 2 hondjes verdwenen. Vermoedelijk door de hondenvangers gestolen iets wat daar heel gewoon is. Na lang zoeken vond hij Sunny uiteindelijk terug in een dodingstation. Ze was inmiddels zwanger. Haar zusje heeft hij nooit meer terug gevonden. Sunny was heel ongelukkig zonder haar zusje. Nadat haar 4 pupjes werden geboren was Billy degene die haar opvrolijkte. De andere 3 pups zijn uitgeadopteerd maar meneer heeft Billy toen gehouden opdat Sunny weer terug opleefde.Billy is dus haar zoontje en hij is nu 1 jaar oud.
Al ziet hij er nog uit als een pup.
Beide hondjes zaten enkel in dat tuintje en waren verder niet gesocialiseerd. Helaas raakte meneer zijn tuintje kwijt en kon hij de hondjes niet meer houden en smeekte hij Ador om voor de hondjes samen een plekje te vinden. Ze zijn naar Nederland gekomen. Ze werden toen ook wel aangeduid als Daffy Duck vandaar. Eerst in een grote kennelopvang maar daar bleven ze bang. In opvang bij hun opvangvrouwtje in Limburg zijn ze helemaal opgebloeid tot heerlijke knuffels. Ze leerden aan de lijn lopen en konden op rustige plekken los en dartelden dan samen door het Limburgse heuvellandschap.
Het zijn 2 zachte karaktertjes maar geen hondjes die potentiele adoptanten meteen in de armen springen. Ze zijn wat verlegen maar er zit geen kwaad in. Weinig mensen durven het helaas aan om 2 honden tegelijk te adopteren maar dit is zo een 2-eenheid dat ze gewoon samen moeten kunnen blijven. Ze wachten nu al heel lang op een plekje. Het valt ze niet mee om inene verkast te worden en dan ook in zo een grote roedel maar als je ziet hoe ze zich in 2 dagen tijd al aangepast hebben is het super. Mensen die wat geduld hebben die zullen zo genieten van dit tweetal die verder rustig en braaf zijn.

1 opmerking:

  1. NouNou...wat een rugzakje weer. En zo is er zovaak iets om je weer over te verbazen. Gelukkig nog steeds fijn samen wat inderdaad hopelijk zo blijft Maureen. Knuffel ze effe lekker van mij (en de andere doggies ook hoor). Groetjes, Wout

    BeantwoordenVerwijderen