woensdag 7 september 2011

woensdag

In de ochtend Whoopi bijwerkt maar ze ziet er geloof ik nog steeds uit alsof ze door de hakselaar is gehaald. maar Whoopi is blij met haar nieuwe coupe.
Dan kwam mijn kleine vriendje Rafa weer langs. Zijn baasje zag de stormschade (boom veldje was meerdere grote takken ingescheurd) en ging meteen zagen (hiervoor dank).
Dirkje staat hier met de nieuweling die ze brachten. Sphoek Pirata is bijna 5 jaar oud en zit al vele jaren in het asiel.
Echt ongelooflijk want hij is zo lief en mooi.
Hij had keurig meegelopen op Schiphol toen ze hem nog even uitlieten en lag super relaxed in de auto alsof ie niet net een stormachtige vlucht uit Spanje achter de rug had.
Ook naar mij toe meteen vriendelijk en hoewel soms even wat dominant op zich goed sociaal met andere honden en geen moment agressief.
Milo rook een bekend asielgeurtje en vond het eerst maar helemaal niets.
Maar Pirata die nu Borka heet blijft dan super tolerant.
Borka is inmiddels gewassen en Milo heeft er vrede mee. Borka betekent "rovershoofdman"maar ook "mysterieuze vreemdeling". Het lijkt ook op het Friese Borke wat Beertje betekent. Maar hoe hij ook heet het is een lieverd die na al die jaren wachten zeker een liefdevol thuis verdient.

2 opmerkingen:

  1. Wat een prachtige hond is Borka zeg!!! groetjes van Klasina

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Eén van de liefste en makkelijkste honden die we na een lange auto- en vliegreis ophaalden en naar Maureen brachten. At direct wat brokjes uit mijn hand, wandelde mee, pieste, poepte en ging vanaf de eerste seconde met onze hondjes (die altijd meegaan) om alsof ze elkaar al jaren kenden. Omdat hij iets groter was dan we verwachtten, achtten we de meegebrachte bench te klein. Hij kreeg dus lekker de ruimte op de achterbank en heeft heerlijk languit kunnen slapen in een uiterst ontspannen houding gedurende de ruim 2 uur durende reis naar Smilde. Altijd extra fijn, zo'n dier dat al zo lang zit, te mogen halen.
    Dirkje

    BeantwoordenVerwijderen