zondag 20 februari 2011

vergif in Kyllotsbos

17 feb :jakkes... krijg net bericht dat er gif is gestrooid in het Kyllotsbos rondom de waterzuivering en al meerdere honden slachtoffer geworden zijn.
Ik fiets daar altijd en op de landweg en fietspad mogen mijn hondjes dan altijd los. Ik had daar morgenochtend gefietst met mijn eigen hondjes..... erger nog... kans was groot dat ik dan 1 van mijn logeetjes mee zou hebben gehad die net al in hun eigen woonplaats vergiftigd zijn geweest en dit tenauwernood overleefd hebben.

Ik ben er helemaal naar van. wat een zieke geesten heb je toch. Morgen gaan we dus maar de andere kant op en het bos daar zul je me voorlopig niet meer zien. Hopelijk geen vriendjes van mijn honden ernstig ziek of dood. Ik durf daar voorlopig niet meer naar toe. Wat een geluk achteraf dat ik ziek was en daardoor daar niet meer geweest ben....
zo erg...

er zitten daar ook buizerds bij de waterzuivering... Straks zijn er ook andere dieren slachtoffer zijn naast de honden. Hopelijk geen doden maar hebben ze het allemaal goed overleefd. De dader zal wel niet gepakt worden al hoop je van wel natuurlijk.

toevoeging 20 februari.
Helaas weet ik verder ook niet veel meer. De waarschuwing is via via gegaan. Dus ik weet niet wanneer het gebeurd is en welke honden slachtoffer zijn. Ik weet dus niet van mensen die persoonlijk betrokken zijn. Ik hoop uiteraard dat de bazen aangifte bij de politie hebben gedaan. Ik kan het verder niet verifiëren in die zin op correctheid maar vond het wel zorgwekkend genoeg om het door te geven aan mensen die er ook wandelen opdat men extra oplettend kan zijn.

2 opmerkingen:

 1. is de gemeente op de hoogte? die kunnen het toch controleren? natuurbescherming op de hoogte stellen die flippen helemaal als je zegt dat er andere doden dieren te zien zijn
  laura

  BeantwoordenVerwijderen
 2. In de eerste plaats bedankt voor de waarschuwing.
  Zijn de autoriteiten zoals politie enzovoort op de hoogte? En waar ligt het dan ongeveer?
  Van wie is het bericht afkomstig?

  M. vr. gr.

  Berend Habing

  BeantwoordenVerwijderen