vrijdag 30 december 2022

Goede jaarwisseling

Na de fijne adopties van Oskar en Ravi helaas verder geen mandjes meer gevonden. Op een enkele reactie na is het rustig. Sinds gister is het knallen hier begonnen en dat vinden de meeste honden toch maar niks. Blij met de grote tuin waar ze in uit kunnen maar helaas nu extra veel plas en poep in huis van honden die helemaal niet naar buiten durven. Toch is het vergeleken de steden hier relatief rustig. Nog even volhouden tot het geknal in het nieuwe jaar voorbij is. Vandaag waren Michiel en Dirkje onverwacht druk bezig voor Mandy. Vlak voor kerst was aangegeven dat Mandy voor herplaatsing moest. Later mocht ze toch weer blijven maar haar vuurwerkangst werd de adoptanten toch te veel en vandaag moest er met spoed een noodplek gevonden worden. Ze hebben stad en land afgebeld en het is gelukt om voor Mandy een opvangplekje te vinden bij een ervaren opvang met kennis van het ras. 

Hier nog even doorbijten voor sommige honden, maar ik ga er vanuit dat het dan 1 januari weer voorbij is. Hopelijk wordt het dan mooi weer en gaan mensen lekker er op uit een frisse neus halen en beslissen ze ook weer te gaan kijken naar een adoptie hond. Nu hebben we niet de meest breed plaatsbare honden maar ik hoop van harte dat er toch nog wat passende reacties gaan komen binnenkort.Ook omdat deze 4 honden naar Nederland zouden komen en nog steeds wachten in het asiel te Fuentevaqueros. En beloofd is beloofd. We zouden met deze 4 ook helpen. Het asiel moest dicht en leeg vanwege de grote renovatie. In oktober zou het gaan gebeuren maar er gebeurde niets. Op zich toen fijn want Conny was een maand uit de running door haar kanker behandelingen en herstel daarvan en het was al zo hectisch. Voor mij ook fijn want ik hoopte in ieder geval Ravi eerst te plaatsen. Maar begrijpelijk werd Conny toch onrustig want ze kan immers al maanden geen hond opnemen en pas als de renovatie klaar is en de inschrijving geweest is kan ze terug en dat daar gaat ook langere tijd overheen. Dus vlak voor de kerst is ze toch maar gaan informeren. Er werd eerst met schouderophalen gereageerd door de gemeente maar deze week kreeg ze bericht dat de renovatie in Februari 2023 toch echt van start gaat. Dat betekent dat dus eind januari de 4 overgebleven gereserveerde honden toch echt moeten reizen. We gaan ons best voor ze doen. En nu eerst nog ons best doen voor de huidige opvanghonden in de hoop dat het begin van het jaar goed start met fijne huisjes.

1 opmerking:

  1. Ook wij zullen blij zijn als we morgen weer in alle rust naar buiten kunnen. Vandaag dubbel aangelijnd. In polder ging het prima maar stukje tussen huizen was een ramp
    We tellen de uren af tot het geknal stopt. Gr Uga en baasjes

    BeantwoordenVerwijderen