donderdag 21 januari 2021

projectje Eline

Eline werd mager en onder de vlooien in oktober 2019 naar het asiel in Spanje gebracht want volgens haar baasje had ze wat onvergeeflijks gedaan door kippen te pakken. Nooit ge├źnt, niet gechipt en vermoedelijk nooit vriendelijk bejegend door haar baas. In mei 2020 bekeken maar nog wel een projectje dus ondanks dat we potentie zagen haar toch nog niet laten komen. Maar ze verdiende het zo om nu na meer dan een jaar asiel een plekje te krijgen met de aandacht om te kunnen bloeien.Hoewel ze haar best doet onzichtbaar te zijn, zit of ligt ze meestal dicht in de buurt. Bij oogcontact loopt ze weg alsof ze slaag verwacht en bij benadering gaat ze onderdanig op haar rug liggen. Knuffel je met een ander hondje dan danst ze vaak enthousiast om haar as en komt ook aaitjes halen. Ze wil eigenlijk zo graag erbij horen!

Waant ze zich onbespied dan kan Eline vrolijk spelen met andere honden of met speelgoed.

Ze laat zich gelaten intuigen (zoals ze alles braaf ondergaat zoals tillen en wassen en aaien) maar aan de andere kant van de lijn zat dat enge mens en auto's en fietses dat is ook allemaal zo spannend. Toch ging haar neusje actief op en neer en was ze zeker ook nieuwsgierig.

Als hond alleen durft ze duidelijk weinig, terwijl met andere hond ze naar je toe komt voor contact. Dus naast een rustige leefomgeving lijkt een ander hondje thans echt een must. Ook een omheinde tuin zolang de lijn nog eerst geoefend moet worden. Even alleen thuis zijn lijkt geen probleem maar ze moet nog wat vaker op de dag mee naar buiten om zindelijk te worden en veel je baasje zien om vertrouwen te krijgen is ook belangrijk, dus liever geen mensen die voor werk uren aaneen alleen thuis moeten laten. 

Wie ziet haar potentie om een heerlijk huishondje te kunnen worden en durft de uitdaging aan dit meisje te laten zien dat ze er wel degelijk mag zijn? De rugzakhondjes zijn nu over en Eline lijkt wel een projectje, maar tegelijk als ze ergens in een rustig huishouden zit dan is het denk ik vrij snel mogelijk haar vertrouwen te winnen en heb je er vermoedelijk een heel ander hondje aan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten