zondag 3 mei 2020

nieuwe hondjes verwacht

Heel veel reacties, maar wel duidelijk voor honden met wat minder in de rugzak dan wat er hier in de opvang zit. Honden die we niet hier hebben maar die wel in Spanje in de overvolle asielen zitten. Vooral het asiel van Conny in Fuentevaqueros hadden we al heel lang niet meer geholpen. De gewone transporten rijden niet maar de profesionele pet transporters mogen gewoon rijden. 1 van deze bedrijven doet dit ook gewoon en zo zag ik op internet van een bedrijf transporten in april zonder problemen van Spanje naar de UK en naar Duitsland gaan.

Vanwege de grote vraag van rescue organisaties is er door dit bedrijf besloten om een extra rit te gaan maken half mei van Spanje naar oa Belgie en Nederland. Overleg gehad met de stichting en ook twee andere opvangers gepolst en die konden ons helpen zodat er 2-4 honden door konden elders in opvang. We besloten 8 sociale open honden van Conny te laten komen. Een duur geintje want de kosten van dit transport maken dat de totale kosten euro 75 boven het gevraagde adoptiebedrag van euro 295 komt te liggen en we willen uiteraard niet inene de adoptie bijdrage naar euro 375 gaan verhogen. Gelukkig mocht ik van Esperanza Hoop voor Honden toch gaan boeken. Net op tijd want het transport zat vol. 8 honden leek ons best veel en toch een risico omdat ik al immers er nog 5 in opvang hier heb zonder zicht op huisjes. Echter het loopt storm en reeds 6 van de 8 honden die komen hebben zicht op een huisje. Hele leuke aanvragen en het is fijn om bv nu ook eens jonge stellen met een kinderwens die op een appartement in de stad wonen een hond te kunnen bemiddelen.
Het loopt dus geweldig en ik heb het megadruk met de mail. Maar wat was Conny blij dat er 8 honden zouden kunnen reizen en ze even wat lucht kon krijgen in het overvolle asiel (want ze krijgen wel nieuwe honden binnen).
Tja en toen er bericht kwam van de transporteur dat ze vanwege de vele aanvragen nog een transport zouden doen voor de rescue op 27 mei hebben we besloten om ook het andere asiel van Anita te helpen die ook overvol zit. Helaas is daar de keuze aan sociale makkelijke honden toch wat kleiner en probleem was dat er voor grotere honden geen plaats meer was. Er komen nu 4 honden van Anita en daarnaast nog een kleintje van Conny. Ik ben druk bezig om ook voor deze honden teksten te gaan maken en we hebben al diverse mensen op deze honden gewezen en ook al de eerste aanvragen gehad waar we heel blij mee zijn. We hebben nog even, maar het zou natuurlijk geweldig zijn als we vooraf ook al voor een paar van deze honden potentiele adoptanten kunnen vinden. De honden zijn gekozen voor hun sociale karakter en niet op uiterlijk. Ze hebben soms heel verdrietige verhalen of kleine mankementjes zoals Yorkie Tadeo die een misvormd voetje heeft. Maar 1 hond Cartucho daar ben ik zo blij mee dat hij gaat komen. Een lieverd die eigenlijk zo super speciaal is, maar ja wel de vraag van of hij vlot zal kunnen plaatsen. Het schijnt de grootste schat van het hele asiel te zijn. Hij staat al sinds vorig jaar op mijn netvlies. Maar een senioren hond en dan ook nog reu en hoewel klein toch modelletje tank dat durfde ik in December niet aan. Ik heb het zo te doen gehad met het manneke die de koude winter daar in een onverwarme kennel in de Sierra Nevada bergen zat. Had mijn hoop gevestigd op Schwaddi van Tierheim Kronach maar hoe ze ook haar baas probeerde te overtuigen: Cartucho mocht niet naar het asiel in Duitsland die ook af en toe honden van Anita opneemt. Natuurlijk al de honden die komen hebben een verhaal maar soms laat een hond je gewoon niet meer los en raakt het verhaal je diep tot in het hart. Dat gold ook voor Dirkje. Esperanza wil zich juist sterk maken voor dit soort honden. Dus in een onbewaakt ogenblik is hij ook lekker geboekt voor 27 mei. Vanuit ons hart en niet vanuit verstand.
Cartucho, reu,33cm/10kg en 10 jaar oud (geboren 25.09.2009). Vrouwtje gestorven, neven halen huis leeg en zetten hem als grofvuil op de straat. Dagelijks liep Cartucho naar het graf van zijn vrouwtje en lag dan op haar graf te wachten. Waarop? Op zijn vrouwtje die niet meer terug zou komen of op iemand die zich om hem zou bekommeren? Hij had het de eerste dagen zwaar in het asiel maar heeft zich inmiddels aangepast. Evengoed heeft hij het als kleine hond koud gehad afgelopen winter en verdiende hij gewoon een warm mandje ipv een onverwarmde kennel in de vrieskoude en natuurlijk aandacht en knuffels. Hij schijnt zo ontzettend lief te zijn. Cartucho is een sociaal hondje die met iedereen overweg kan dus aan zijn karakter ligt het niet. Hij heeft puur zijn leeftijd tegen en is niet chihuahua mini klein. Een gezellig hondje die zo nood heeft aan een huisje. Wel hartruisje maar hij mag gewoon reizen. We hopen dat iemand hem nog een paar prachtige jaren wil geven en elke dag met hem als een kadootje en een feestje zal zien. Ik verheug me zo ontzettend op zijn komst.

Evengoed een grote aanslag financieel op de pot van Esperanza Hoop voor Honden. Er zal slecht een gedeelte terug komen via de adoptiebijdrages en dan ook pas als de honden daadwerkelijk geadopteerd zijn. Mochten er een aantal mensen zijn die hun vakantie geld al hebben en een donatie willen doen........ Het zou echt geweldig zijn als al deze hondjes voor bv euro 50 een sponser kunnen vinden. Al zijn we met elke kleine donatie al blij.
De honden die komen staan tijdelijk hier (Link wordt na aankomst van de honden verwijderd).
Mensen die een hondje willen sponseren voor de extra transport kosten graag uw donatie naar Esperanza:
Stichting Esperanza te Bolsward NL13 TRIO 0198487509
BIC:TRIONL2U  Giften zijn aftrekbaar

Geen opmerkingen:

Een reactie posten