maandag 19 oktober 2009

zaterdag 17 oktober

Bieke

Dit is Bieke. Op dit moment niet optimaal in vacht maar ook van karakter een heerlijk open blij vriendelijk hondje. Bieke is een Hollandse Smoushond. Dit ras was uitgestorven en wordt weer teruggefokt. Er zijn weinig smousjes en de wachtlijst is 2 jaar en de hondjes worden hun hele leven gevolgd. Iedereen die een smousje neemt wordt verzocht alle informatie door te geven en 1 maal de hond voor de fok beschikbaar te stellen zodat de basis langzaam breder kan worden en er gezonde leuke smousjes ontstaan en niet alleen maar die qua uiterlijk op een smous lijken.

In het kader van de terugfok heeft Bieke juni 2008 een nestje pupjes gehad samen met papa Bob. Prachtige hondjes op wie ik zeer trots ben. Ze zijn als 7 weken pupjes in het nest beschreven en op zaterdag was hun "ritsdag". Dan worden alle nesten die een jaar zijn opgeroepen. Er wordt een uitgebreide enquete doorgelopen over gezondheid en gedrag. Het uiterlijk wordt tot in details beschreven en er worden wat simpele gedragstestjes gedaan en de honden worden op de foto gezet en opgemeten. Een heel werk dat door vrijwilligers met veel enthousiasme wordt gedaan.
Dit was Pickwick met 8 weken toen hij uitvloog:

en dit is Pickwick nu.


Hij is prachtig!

Dit is Dorrit met 8 weken, het enige teefje in het nest. En hieronder hoe ze er nu uit ziet:

Het was echt een familie reunie.

papa Bob hierboven was aanwezig.

En hierboven staat Bieke naast oma Ankie en overgrootoma Zaza.
Helaas waren we echter niet compleet. Dit is namelijk Han (nu Moos) met 8 weken:

Helaas hadden de baasjes zich vergist en waren ze op zondag in Zeewolde ipv zaterdag en dus hadden ze de smouzendag gemist.

hier nog een foto van de generaties op een rij. Pickwick (Wicky) en Dorrit. dan moeder Bieke, oma Ankie en overgrootoma Zaza.Er waren ook andere nesten aanwezig en dan zie je hoe groot de verscheidenheid binnen het ras nog is.
Er hoop nog meer fotos te krijgen en de bazen van Moos gaan ook nog fotos mailen.

Ondertussen was mijn moeder zo lief om op de rest van de roedel thuis op te passen. Ze had heerlijk weer en was buiten aan de picknicktafel gaan zitten. alle honden gezellig erbij in de tuin dus ze kwam handen tekort om alles te aaien. Merkt ze dat ze inene Lucky aan het aaien is. Het manneke heeft weer een stap vooruit gezet geweldig!

Lucky is een oudje en erg getraumatiseerd op mensen. een gehavend hondje letterlijk en figuurlijk maar soms dat gaat hij inene toch weer vooruit. als je op de foto klikt dan zie je die groter. want het is toch wel een prachtig hondje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten