woensdag 6 september 2017

Even voorstellen Vaya en Shaya

The bright eyes girls. Door slecht weer was er geen stroom en dus geen internet in het asiel en konden er geen fotos verstuurd worden maar Nadia had nog een kort filmpje op haar telefoon waar diverse pups op te zien waren. Deze meiden vielen direct op met hun prachtige ogen en ik dacht die gaan vast een luxe probleem krijgen met zulke mooie ogen dus laat maar komen.
Dit is Vaya
Met haar slechte vachtje noem ik haar soms gekscherend hyena maar over een paar maanden zal ze zo prachtig geworden zijn. Dit is Shaya.
Speels en vrolijk.
 Meeste pups daar hebben de mazzel om op te groeien in een opvangsituatie maar deze 2 meiden waren met nog 2 pups na hun rescue in een hondenpension gestald. Kan normaal gesproken prima uitpakken maar in hun geval duidelijk geen goede zet want ze kwamen graatmager in het asiel aan. De twee andere pups waren te mager en mochten dus ook niet reizen. Vaya en Shaya wel en met vers vleesvoeding en extra maaltijden komen ze al goed aan. Ze hebben de hele dag honger en klimmen bijna wanhopig tegen de bench onder het aanrecht op als ik aan het koken ben en duiken in hun etensbak dus het is echt geen gebrek aan eetlust geweest. Ze moeten gewoon veel te weinig voeding gehad hebben de eerste levensmaanden en dat is jammer en onnodig geweest. 
Beiden sociale meiden met mensen en honden. Al vinden ze een lopende Bo-Ghy teveel van het goed en blaffen hem aan. Toch bang van hem op zo een moment terwijl ze als hij op de grond in de deurenopening in de weg ligt zo over hem heen springen en dan weer dus totaal niet bang lijken. Met mensen ook lief en aanhankelijk en makkelijk op handling maar vooral Vaya heeft nog de neiging om lekker in je handen en broekspijpen te gaan hangen. Speels en aanhankelijk bedoelt maar niet echt prettig. Daarom voor kindergezinnen met jonge kinderen denk ik niet echt een succes. Ze moeten echt leren zachter in de mond te worden. Bij het aan de lijn lopen deden beide dames het verbazingwekkend goed.Veel reacties zijn er nog niet geweest maar het zijn vrij open blije pupjes die mij niet heel gecompliceerd lijken dus die moeten toch snel door kunnen naar een passend mandje zou je denken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten