zondag 10 januari 2010

laatste nieuws

Door het gure weer is hier steeds geen telefoon en internet beschikbaar.

ik probeer nu even snel hier een bericht te zetten voor alles er weer uitvalt maar foto's en film zijn even niet mogelijk dat duurt te lang.

Met de geplaatste opvanghonden van de laatste tijd: Peer, Scout en Kiki gaat het super.

opvanghonden Leo en Ruben zijn gereserveerd en als het weer meewerkt tenminste gaan ze binnenkort naar hun nieuwe mandjes.

opvanghond Smokie blijft maar pech hebben. Eind november had hij plots een reeks toevallen. met epilepsiemedicatie stopte het. Voor zekerheid ook andere opties bekeken maar zijn bloed was in orde en hij had geen wormen en is verder niet ziek dus het was echt epilepsie. Wel duurde het drie weken eer hij weer een beetje alles teruggeleerd en herkend had en zijn zelfvertrouwen weer terug had. We hoopten op iets wat 1 maal per jaar was maar 2,5 week na het afbouwen van de medicatie had hij weer insulten. Dit maal sneller met de medicatie begonnen maar lager dit keer zodat ik kon zien wat zijn dosering moest zijn. op de laagste dosering kwam er weer een aanval maar wel minder hevig dus iets omhoog, toen nog een 4e milde aanval en weer iets omhoog en sindsdien heeft ie geen aanval meer gehad. Hij is nu anderhalve week aanvalsvrij en hersteld dit keer sneller gelukkig. Alleen heeft hij nog wat verlatingsangst doordat hij zich kennelijk toch onzeker geworden is. Maar met het huidige gure weer ben ik nu toch meest thuis dus bouwen we ook dat rustig weer op.
Hij had een reactie lopen die super leek maar helaas heeft dit gezin toch afgehaakt toen ze hoorden dat hij epilepsie had. Maar op zich is hij verder goed gezond en kan hij naar verwachting er gewoon oud mee worden. Hij kan probleemloos 10-20kilometer per dag wandelen of mee naast de fiets dat is allemaal geen probleem. Hopelijk komt er toch binnenkort iemand anders geschikt die hem met zijn epilepsie gewoon wil hebben. De hoop is dat de dosering van zijn medicijnen nu goed is en hij heel lang aanvalsvrij zal kunnen blijven. Het is een schat van een hond en ik ben er van overtuigd dat er ook voor hem een geschikte plek is. Tot die tijd heeft hij het hier naar zijn zin en geniet ik van hem.

Opvanghondje Granny wandelt nu wel weer graag nu ze haar nieuwe jasje heeft maar helaas het zindelijk worden wil niet vlotten. Mogelijk is haar blaasontsteking toch niet volledig weg maar dan moet ik verse schone (dus niet van vloer) urine hebben en ook nog op korte termijn ermee naar dierenarts en dat wil helaas niet lukken. Voor zekerheid neem ik met deze extreme kou geen risico en blijft ze gewoon lekker binnen. Zindelijk worden daar werken we wel weer aan als het weer beter is. Ze poept trouwens ook binnen dus mogelijk heeft ze ergens ook gezeten waar het niet anders kon om op een bepaalde plek binnen of balkon zich te ontlasten. Maar Granny is verder in goede conditie terug en voelt zich duidelijk prettig in haar vel zitten.

Dan is er een nieuwkomer. Cavalier kwam toen van dezelfde plek als Libia. Samen met nog een teefje ging hij elders in opvang. Het teefje werd snel geadopteerd, maar Cavalier kreeg geen reactie. Toen na 2 maanden de honden van het opvanggezin waar hij zat hem nog niet accepteerden is hij hier gekomen. Cavalier kreeg zoveel stress erdoor. Aan Cavalier ligt het niet die is hier goed met alle honden; groot of klein, reu of teef, oud en jong. Ook deze windhond is weer een heerlijke megaknuffel en verder erg makkelijk. Hopelijk wordt hij nu het nieuwe jaar is begonnen snel gezien en mag hij ook snel naar een fijn gezin. Hier is hij echt makkelijk, vrolijk en speels en vooral een heerlijke knuffel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten