woensdag 28 augustus 2024

gaan we nu al weer naar de dierenarts?

​Lydia had er geen zin meer in en deed ook nog spontaan een plas in de wachtruimtešŸ˜–. Maar ik wilde toch even naar mijn eigen dierenarts en goed overleg over alle bevindingen en consequenties en verdere medicatie hebben. Zowel met betrekking op Lydia als Zani en Brown die niet mee waren verder omdat ze die onlangs al gezien had. Maar Lydia was sinds oktober 23 niet meer in de eigen praktijk geweest. Maar wel drie keer in Roden.

Het zou straks kunnen dat ik maar liefst 3 honden op incontinentie medicatie heb maar wel 3 verschillende soorten medicatie dit omdat door andere medicatie/aandoeningen het verschilt per hond wat ze mogen. Zani nog even aankijken of ze incontinentie medicatie nodig heeft. Dan mag ze op de Propalin. Lydia staat vanaf vanavond op de Incurin. En Brown houden we op de Caniphedrin. Met Brown gaat het de laatste 2 maanden eigenlijk zeer goed met zindelijk zijn en ik hoop zo dat ze dit vast houdt ook als het eerder donker is of op regenachtige dagen. Verder is er voor Lydia medicatie besteld zodat mocht ze in de toekomst een astma aanval zou krijgen zoals ze vermoedelijk bij de adoptant gehad heeft dat ik zo de medicatie ervoor kan pakken. Want dat soort inzinkingen gebeuren natuurlijk altijd in de nacht of in het weekend als de dierenarts gesloten is. Beter dan maar op voorraad hebben en direct kunnen pakken. Het is vermoedelijk wel een jaar houdbaar en mogelijk dus niet nodig. Lydia dus mee hoewel ze niet echt onderzocht hoefde. Dierenarts kon zo aan de buitenkant ook niets aan Lydia zien want ze staat daar verder zonder te kuchen. Maar bij luisteren hoorde ze ook de longen reutelen. Ze heeft het patientendossier van de specialist bekeken en in eigen dossier dus genoteerd dat de in Spanje gestelde diagnose hartfalen gewijzigd is naar long problematiek. En meegedacht voor de medicatie. 
ƍk hoop samen met Lydia dat we nu even voorlopig niet meer naar een dierenarts moeten. Nuja enkel nog om medicatie op te halen want medicatie tijdig bestellen en ophalen dat blijft met al die honden op medicijnen een terugkerende taak. Stichting Esperanza ook niet blij want voor Lydia dus weer 2 extra medicijnen gekocht maar het is niet anders. 
Nu slapen want vandaag ook nog (met de nodige frustratie want het is niet mijn ding om apparatuur te bestellen) een nieuwe wasmachine en droger gekocht en morgen worden die gebracht en dat kan misschien al vroeg zijn. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten