vrijdag 4 oktober 2024

Dierendag

Vol spanning steeds in de mail box kijken maar er zijn afgelopen maand geen reacties meer geweest en vandaag met dierendag is het ook stil in de mail (op de reclame van webshops voor huisdieren na). Passende huisjes vinden is uiteraard het doel maar mochten er mensen zijn die misschien wat over hebben en bereid zijn een maand voer, supplementen of medicatie te betalen dat zou dat ook geweldig zijn. Voor Kito best hoge voerkosten en ik ben zeer dankbaar dat Attje dit nu maandelijks sponsert. Maar mogelijk zijn er ook andere die wat willen doneren? Al is het maar 1 malig voor 1 maand voer. Wat willekeurige voorbeelden van kosten. Reken voor Zani en Lydia beiden euro 30 per maand voor hun brokken en voor Brown het dubbele. Brown moet ik weer het supplement Silicium gaan bestellen, kosten euro 84 maar daar doe ik 3 maanden mee dus ongeveer euro 28 in de maand. Ook moet haar Caniphedrin medicatie weer besteld. Lydia is niet zo groot maar ze kost een lieve duit met euro 160 aan medicatie kosten per maand. Dus diverse hoogtes mogelijk en natuurlijk maken vele beetjes samen ook het nodige mogelijk.
Esperanza Hoop voor Honden heeft een ANBI status dus uw giften zijn aftrekbaar.De honden en ik hebben er een fijne dag van gemaakt en het was ook nog eens prachtig droog zonnig weer.

Hoe gaat het met Tango

Dierendag en mijn app ontploft met leuke hondenfoto's van blije baasjes. Zo dankbaar om je apps dan te openen.Ook bv van Tango die vandaag precies 4 jaar geleden geadopteerd is. Een super leuke hond maar zijn vrouwtje heeft ook wel de handen vol aan deze puber gehad. Maar ze is gelukkig nog zeer blij met haar maatje. Leuk filmpje gehad van Tango uitwaaiend langs de zeeuwse kust. En dan is het daarna natuurlijk goed rusten. Wat heeft hij het toch heerlijk!

donderdag 3 oktober 2024

leeft dierendag nog bij de mensen?

Op facebook krijg ik de laatste weken veel herinneringen te zien aan de 2e kans honden die op de open dagen te bezoeken zijn geweest. Wat waren dat leuke dagen met dan ook prachtige herinneringen!
Maar tegenwoordig lijkt dierendag niet meer zo te leven bij de mensen. Dacht ik. Want bij de baasjes van Cora een 2e kans hondje uit 2015 leeft Dierendag zeker nog wel!!!! Dit vond ik vandaag in de brievenbus. Heel veel dank!

schooier

Gister toen ik in de bijkeuken mijn schoenen aan deed en jas en spullen wilde pakken bleven Brown en Freek erg onrustig. Moest Brown plassen? Freek kan toch al stuiteren maar Brown sprong tegen de deur. Dus maar even de deur open zodat ze kon gaan plassen in de tuin. Brown rende direct door naar de garage dus ik dacht okay eerst maar even de honden in de auto en dan teruglopen en in alle rust huis afsluiten. Zani gaat altijd graag mee wandelen, maar zij keerde juist om en ging weer naar binnen voor ik de deur kon dicht doen. Andere drie honden in de auto gezet met idee dan komt ze zo wel, maar nee Zani kwam niet. Stond wel buiten maar glipte terug naar binnen toen ik weer bij huis was. Pas toen ze zag dat ik het snoeptasje uit de kast pakte was ze als de wiedeweerga alsnog de deur uit richting de auto in de garage. Wat een schooier is het toch ๐Ÿ˜‚ Vandaag ging het echter als vanouds en alle honden gingen vlot mee. Soms geef ik bij het in de auto laden een snoepje maar niet altijd. Vandaag niet. Tijdens begin wandeling besloot Zani een akker met uien in te lopen en dat mogen de honden van mij niet. Ik riep maar ze rook iets erg lekkers en dacht doei ik kom nu even niet. Ik dacht nou dan rammel ik even met het snoepdoosje. De Felix methode werkt prima bij Zani. Had ik een leeg snoeptasje bij me...................... oei.๐Ÿ™ˆ Snoepdoosje vergeten er in te stoppen. Lag nog in de kast. Gelukkig kwam Zani uit zichzelf snel en hebben we lekker gelopen, maar ze vonden het wel gek dat ik niets uitdeelde uit het snoeptasje. Thuis maar even de worst aangesneden (die ik al voor dierendag morgen had klaarliggen) en uitgedeeld en het goed gemaakt.

dinsdag 1 oktober 2024

langzitter van de week Kito

Hoewel Kito hands-on contact wat mijdt, al helemaal als het niet van hemzelf uit gaat (al kan hij soms ook heerlijk komen om geaaid te worden), is het zeker echt een herdertje die bij de roedel wil zijn en die zich ook aan mij gehecht heeft. Kito ligt dan ook vaak ergens bij me in de buurt zowel binnen als wanneer ik buiten in de tuin bezig ben. Hij kan dan echt lekker liggen te soezen. Maar kan ook kiezen voor een rustige wat verstopte plek buiten en binnen. Bij zijn vrouwtje had hij vroeger ook zo plekjes in de tuin is me verteld.Nadat er geen hondenbenches meer in de huiskamer staan en hij beter om de bank kon lopen bleek hij (ook bv in de nacht) graag achter de bank te liggen. De eerste keren was het zoeken waar hij toch was, maar het bleek duidelijk een prettige terugtrekplek voor hem en daarom kreeg hij daar een half jaar geleden een kussen. Lastige is dat als ik een foto wil maken dan verstoor ik zijn gevoel van veiligheid en staat hij direct op en is weg. Toch een paar keer geprobeerd maar resultaat was een verstoorde Kito en zijn gevoel van daar veilig liggen weg en geen goede foto's. Maar in augustus bij daglicht heb ik een keertje hem ongemerkt kunnen filmen. Freek heeft me niet verraden๐Ÿ˜