vrijdag 2 mei 2014

Sereno 1 jaar in opvang


Eenkennig en zelfs bang voor bezoek. Buitenshuis negeert hij mensen in rustige wandelomgevingen maar in zijn veilige thuisomgeving vindt hij mensen nog steeds heel verontrustend behalve wie hem verzorgt want dan is hij je trouwste vriend en een grote knuffel. Sereno zijn uiterlijk spreekt mensen niet aan en zo zat hij ruim 3 jaar (vanaf pup!) in een Spaans asiel. Ik dacht naïef dat het vanuit opvang wel snel zou lukken maar omdat hij geen sociale allemansvriend bleek, krijgt hij maar geen geschikte reacties. Inmiddels zit hij al weer een jaar!! bij mij in huiselijke opvang. Sneu voor de andere lieve honden die nu al een jaar wachten tot zijn opvangplek beschikbaar komt.

Voor mij is het zo
een enorme knuffel die pootjes geeft en half in je kruipt en zo graag lief gevonden wil worden. Sociaal met de andere honden in de roedel en wil graag met ze spelen maar aan nieuwe honden in de roedel moet hij wennen. Sereno kan zich heel goed zelf met een speeltje vermaken. Andere dieren kent hij niet en zal hij vermoedelijk jagen. Hij is zindelijk en kan prima enkele uren alleen thuis blijven (bench gewend). Wandelen vindt hij leuk en hij kan op rustige plekken los lopen en komt als je hem roept. Hopelijk zijn er baasjes die zijn trouwe knuffelige karakter zien en die niet direct verwachten dat er een magische klik zal zijn. Die er doorheen kunnen kijken dat hij de eerste dagen bang zal zijn en zal willen vluchten terug naar wat hem vertrouwt is. Die hem niet het zelf laten uitzoeken en hem mensen laten aanblaffen maar hem steunen en hem het gevoel van veiligheid geven en hem tijdig uit die spannende situatie halen. Mensen die deze gevoelige hond een rustig 1-2 persoonshuishouden en rustige wandelomgeving kunnen bieden met een beetje een voorspelbaar dagritme en wandelroutes. Het is een mix die wat doet denken aan een Schnauzer en aan een Duitse Staande hond of Griffon Korthals met zijn grappige baard en wenkbrauwen.  

Al een jaar ben ik op zoek naar dat ene baasje die een mooie rescue wil doen door deze kansarme knuffel die met zijn 4,5 jaar nog nooit een eigen mandje heeft gehad de geborgenheid en liefde van een eigen thuis wil bieden. Mensen die zien hoe ontzettend veel hij al geleerd heeft en die niet verwachtingen hebben waar hij niet aan kan voldoen.

2 opmerkingen:

  1. Tja....ik kom zijn naam regelmatig tegen op je blog Maureen - en dan sta ik er weer bij stil dat het al heel lang wachten is op dat gouden mandje. Maar wie weet KOMT dat ooit eens voorbij - meer dan duimen kunnen we niet denk ik. Dikke aai voor hem bij deze. Groetjes, Wout

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat is een prachtig verhaal, dat je raakt, Maureen. Er moet toch iemand zijn die de thuissituatie heeft, waarin Sereno past? We blijven rondkijken en hopen. Dirkje

    BeantwoordenVerwijderen