zaterdag 6 juli 2024

trots op Zani

​Moest ik nog steeds haar advertentie tekst aanpassen naar gewicht 15 kilo....... door tijdgebrek nog altijd niet gedaan. Gister opnieuw gewogen en nu is ze zelf 14,4kg. Streefgewicht is 14 kilo dat moeten we toch komende maand kunnen halen. Dan zou ze in een jaar tijd zo'n 12 kilo zijn afgevallen. Bijna de helft van haar gewicht. Belangrijk is nu vooral blijven bewegen en zo een mooiere taille en body opbouwen. Gelukkig wandelt ze graag. Ze had prompt ook een reactie maar dat was voor iemand die slecht ter been is en mee scharrelen aan de lijn naast de rollator. Een liefdevol huisje maar niet wat we voor Zani willen. 

genieten tijdens de wandeling

Ook deze tijd van het jaar is het genieten van alles wat in bloei staat. Zoals deze twee distelachtigen. De kaardebol is van dichtbij echt prachtig.En hoe mooi kleurt deze simpele zuring wel niet. 

woensdag 3 juli 2024

Freek en Tinka

Vandaag is het 3 jaar geleden dat Tinka vanuit Spanje in de opvang kwam en 2 jaar geleden dat Freek als pupje van zo’n 4 maanden oud binnen huppelde. Twee pechvogels maar we geven het niet op om voor elk van hen een fijn passend plekje te vinden.

dinsdag 2 juli 2024

wandelen in de regen

Vandaag kwamen Michiel en Dirkje langs. Dat vonden de honden wel gezellig. Zeker toen ze doorhadden dat we gingen wandelen. Het was echter nat, heel nat!Toch hebben ze wel genoten geloof ik. En ach er waren af en toe snoepjes als troost. En Lydia werd nog even extra afgedroogd met een zachte handdoek.Sereno en Brown hadden met mij al eerder die ochtend in de velden gewandeld maar omdat ze op de lange wandeling niet mee waren kregen ze nog even een kort uitje langs de vaart. Ook Kito was mee langs de straat en heeft ook nog stuk met Dirkje gelopen, maar daar helaas geen foto van door de regen. Wel deze foto die Dirkje van hem in de tuin maakte toen hij keek hoe ik in de kas wat komkommer voor de gasten aan het plukken was. Zodoende hebben Michiel en Dirkje toch weer even "feeling" met alle opvangers hier gehad en weer goed een beeld bij hen. Belangrijk als ze op huisbezoek gaan bij potentiele adoptanten.