vrijdag 30 september 2016

duimen jullie?

Morgen de spannende open dag. Hoe zou het met de hondjes gaan, waarvan sommige toch wat minder spontaan en open dan vooraf voorgesteld. Wel allemaal lieverds maar mensen zullen er toch doorheen moeten kijken dat het rescue hondjes zijn. Hoe zou het met het weer gaan want er is regen en zelfs onweer voorspeld. Zijn de mensen positief en natuurlijk de vraag komen er geschikte reacties. Coco leek eerst heel gewild maar heeft nu eigenlijk niets meer geloof ik. Wel komen er mensen naar de Open Dag die in ieder geval Dappertje willen ontmoeten. Hopelijk hebben we het zaterdag avond druk met leuke reacties en kunnen we de nodige honden reserveren. Ik geloof dat ik het spannender vind dan andere jaren.

woensdag 28 september 2016

Hoera Terry gereserveerd

Gekke lieve Terry heeft reden tot lachen want hij is gereserveerd.Volgende week nog ergens huisbezoek en dan nog kennismaking maar het ziet er goed uit.

laatste filmpje verwerkt

Bijou komt eigenlijk hier niet tot haar recht maar het kan wellicht helpen een indruk van haar bouw en lopen te krijgen. Alle advertenties gezet, laatste foto's en filmpjes verwerkt. Behalve wat kleinere dingen zoals de spullen pakken voor de Open Dag kan ik nu enkel hopen dat ik het komende drie dagen al heel druk krijg met reacties. Het valt erg tegen. Voor Coco het yorkie met de puntoren daar hebben we in theorie wel een baasje voor en hij kreeg diverse reacties. Maar als je dan de andere reacties voor Coco op Paco de york met hangoren wijst dan willen ze die niet. Ze denken dan dat die te druk zal zijn. Maar meeste vullen ook voor Coco verder geen vragenlijst in.
Ook de andere honden lijken niet aan te spreken. Er waren deze week enkele reacties maar mensen zoeken dan een jonge kleine hond die rustig moet zijn, niet mag blaffen en die tevreden moet zijn met het groenstrookje voor huis en tja die kleine levendige hondjes die we hebben voor de Open Dag varieren van actief tot zelfs sportief. Voor de pups is het helemaal stil. Ook de blogsite slecht bekeken als je bedenkt week voor open dag en dierendag. Dus best een zorgenpunt of er straks wel doorstroming zal zijn. Maar meer doen dan ik heb gedaan kan ik gewoon niet; het is nu het spannende afwachten. Hopelijk goed weer en een gezellige sfeer net als de vorige jaren, dan is de dag zelf in ieder geval een succes en daar gaat het ook om.

dinsdag 27 september 2016

werken aan positieve ervaringen Dappertje met mannen

Dappertje had vorige week blafferig op mijn vader gereageerd maar toen geen tijd om er verder iets mee te doen. Vandaag even voor hem gaan zitten en wat snoep en daarna een wandelingetje en Dappertje was om! Mannen vindt hij kennelijk wat spannender, maar als de toekomstige baasjes bereid zijn te zorgen dat hij veel positieve ervaringen opdoet met mannen (en hopelijk geen enkele nare ervaring) dan komt het vast wel goed.
Hopelijk zet Dappertje het om want op de Open Dag wordt het best spannend voor hem al die mensen die ongevraagd aan hem willen zitten. Dappertje is een knuffel maar wil graag zelf de tijd krijgen om te komen.

grappige Mazzel

Mazzel begon al snel met andere honden wat voorzichtig te spelen maar afgelopen zondag raakte hij door het enthousiaste van Thijs en zijn hondenvriendjes in een balletje met piep geinteresseerd. Hij mocht het balletje houden.  Nu gaat hij al blaffen in de bench of komt aangerend als hij "zijn" balletje op het filmpje hoort piepen.

zondag 25 september 2016

Welkom Bijou

Vandaag Albi op bezoek. Adoptie van 2012. Hij had zijn van prachtige vriendin Lilly mee. En kleine Bijou. Bijou was bij hen in opvang maar werd gewoon maar niet gezien. Onbegrijpelijk want het is een leuk speels hondje.We hebben de gok genomen en haar hierheen gehaald opdat ze een Open Dag hondje kan worden. Best sneu want ze begrijpt natuurlijk niet waarom ze weer verkast wordt. Duimen jullie mee dat ze nu wel gezien wordt en eerdaags een gouden mandje vindt?

zaterdag 24 september 2016

luxe problemen

Vandaag stond ik voor een grote uitdaging. Hoe krijg je zo een pakket in huis getild, want openen in het halletje leek niet praktisch. En hoe krijg je het open :)
Maar het is gelukt!!!!!!!!!!!!!! Jazzmin en haar baasjes allemaal weer super veel dank. De flostouwen zijn meteen uitgedeeld. Verder wat van het snoep al. De rest staat even boven, maar een voorraad heerlijke kleedjes voor van de winter. 2 manden. Tuigjes en halsbanden. Poepzakjes en nog veel meer. 

even knuffel tussendoor

Megadruk maar een knuffel tussendoor moet kunnen.

vrijdag 23 september 2016

Drukke boel

Gelukkig konden er de nodige honden elders in opvang want het is hier nu al zo druk. Hopelijk komt toch de verwachtte piek in adopties eerdaags op gang want er loopt op dit moment helaas helemaal niets voor de honden.

donderdag 22 september 2016

Terry

Voor vrolijke Terry maar een tekst gemaakt opdat hij ook ter adoptie kan.

maandag 19 september 2016

van alles wat

Een ratjetoe aan fotos. De Ranjaclub die niet echt op de foto willen aangezien we nu even geen wandelclubje meer zijn en die tuin vinden ze maar saai.Terry die wandelen heel leuk vindt maar de tuin ook geweldig en echt kan scheuren over het gras.
De pups. Ze zijn leuk en lief maar toch zo jammer dat ze hier nog zijn.Dimi maar betaald als dagtopper dit keer gezet. Al meermaals met Gergana gedaan maar dit leverde geen reacties op. Maar ze worden wel beter bekeken zo en dat geeft toch een extra kans. Tomaatjes oogst. De moestuintjes hebben het super gedaan maar de tomaatjes doen het echt geweldig. Ik vries het meest maar in nu voor prutjes. Salade uit de tuin tijd is voorbij.Wel een prachtige courgette geoogst. De venkel er maar uit getrokken. Die bleven dun. De watermeloenen houden nog steeds dapper vol maar de twee meloenbeginnetjes zijn er niet meer en voor nieuwe bloemen te koud. Eigenlijk hebben die echt een kas nodig. Maar het resultaat van de moestuintjes dit jaar is zo groot. Mijn vriezer inmiddels ook aardig vol. Nu staat er nog maar weinig, enkel nog wat bietjes die er eerdaags uit kunnen en gekochte knolselderij en gezaaide peterselie wortel en de kruiden, maar met alle hectiek zo vlak voor de open dag kan ik komende twee weken heel weinig doen in de moestuin en de rest van de tuin.

Hoe gaat het met Rowena

Rowena heet nu Noortje en het is alsof ze er altijd geweest is schrijft haar vrouwtje gisteravond.

zondag 18 september 2016

Hoe gaat het met Lupita

Lupita heeft een gouden mandje gevonden.

zaterdag 17 september 2016

Heel veel geluk meiden! Welkom Terry

Vanochtend Lupita en Rowena mogen uitzwaaien. Allebei met een goed gevoel dat ze een super thuis zullen krijgen. Daarna werd Goldy gehaald door haar opvanggezin voor de komende twee weken. Zo te zien geniet ze daar wel van alle aandacht. Dit is minder leuk. Vanmiddag plots weer een herplaatsertje. Kwam als sociaal open hondje aan. Direct adoptie dus geen opvang. Eerste berichten super; liep los, gek met kindje, zindelijk, speels, aanhankelijk etc maar helaas bleek hij niet te kammen en ook op andere handling te kunnen grommen en zelfs bijten. Een behulpzame buurvrouw die gister een teek wilde verwijderen werd gebeten. Ze durfde het niet meer aan. Het vertrouwen was zoek. Terry voelde dat weer aan dus er kwam een heel ander hondje hier. Eentje die niet meer wist of hij me nu wel of niet zou vertrouwen. Al die druk. Wat willen ze toch van me.....Maar inmiddels heb ik een kroeldoos aan hem dus het komt hier wel goed. Terry is echter geen beginnershondje maar moet echt ergens waar men rustig met hem om kan gaan en alles binnen zijn grenzen opbouwt. Geen hondje om mee te tutten maar een hondje met een rugzakje die voor een echte terrier liefhebber wel een gouden wandel en knuffelmaatje zal zijn. Dus welkom manneke al is je timing belabberd jij kunt er weinig aan doen.

vrijdag 16 september 2016

foto shoot op de heide

Gister een heuse fotoshoot op locatie. Wat kleurden Mazzel, Goldy en Dappertje mooi bij de heide!
MazzelGoldy
Dappertje
Als het met deze fotos niet gaat lukken voor deze 2e kans hondjes dan weet ik het niet meer. Daarna nog wat pupsels thuis op de foto
Dimcho
GerganaDimiMichael
Dus nu proberen ze komende uur allemaal met nieuwe fotos in de advertenties te zetten. Gergana is urgent voor plaatsing maar elke pup die nog kan plaatsen zou fijn zijn.
Morgenochtend druk.

0930 Lupita bezoek
10.30 Rowena bezoek
1130 Goldy gehaald door haar opvanggezin

Hoe gaat het met Bart

Deze prachtige foto van Bart kreeg ik van de adoptanten. Moeilijk voor te stellen hoe hij hier indertijd januari 2011 als kleine puppeke van 4,5 kilo in opvang kwam. Wat een kanjer is het geworden.
 Huisbezoek indertijd gedaan door adoptante van Tabitha die ik vanmiddag met deze foto op facebook voorbij zag komen.

donderdag 15 september 2016

Hoe gaat het met Mathew

De laatste tijd super veel leuke fotos gehad van o.a. Maggie en Tamara maar ben er niet meer aan toe gekomen ze te plaatsen. Maar mijn kleine vriendje Mathew plaats ik hier wel even. Want hij is vandaag 3 jaar geworden. Van harte gefeliciteerd manneke!

Rowena gereserveerd

Een super leuke reactie voor Rowena van een gezin die werkelijk prachtig in de bossen wonen. Waarschijnlijk krijgt ze zaterdag bezoek.Wat gun ik haar dit meer dan gouden mandje zo te lezen. Dus duimen!

voorproefje

Zo meteen hulp van Francis om foto's en filmpjes van de 2e kans hondjes te maken. Ze zijn zo leuk! Hier alvast een voorproefje met filmpjes van afgelopen maandag:
Dappertje DAPGoldyMazzel

woensdag 14 september 2016

Lupita gereserveerd

Een mooie dag want Lupita is gereserveerd. Vrijdag huisbezoek. Pup Gergana maar weer als dagtopper gezet. Hoewel urgent en in adoptiebijdrage verlaagd wil het voor haar nog niet lukken.Maar voor Lupita ben ik zo blij. Hopelijk dus van het weekend naar een gouden mandje.

waar is het koeler?

Binnen of buiten is de vraag? Ze stonden er zo mooi bij met zijn twee. Veel mensen denken dat Sereno groot is maar het is een gewone middelmaat van 52cm. En tja naast Bo-Ghy lijkt bijna alles klein :)

Dank je wel!

Yvonne een ex opvanggezin hier in het noorden, die had me van het voorjaar gemaild dat ze manden voor me had. Maar ja dat zou nog wel een keertje komen. Vandaag kwam ze ze onverwacht brengen. Prachtige grote manden maar ook schattige jasjes dus van de winter kunnen mijn opvangertjes er als vrolijk lieveheersbeestjes bij lopen :) Nu met de hitte wat moeilijk voor te stellen maar ach voor je het weet is het weer koud in ons landje.
Verder kappen voor honden die niet aan hun wond moeten kunnen komen. Die zijn bij mij ook allemaal stuk dus daar ben ik blij mee. Het zijn er veel dus ook bedenken welk land of opvang ze goed kan gebruiken. Het gaat goed terecht komen dat is zeker. Yvonne ontzettend bedankt!!!

Lieve Dimi ook nog steeds geen gouden mandje

Tja morgen worden alle pups volgens hun paspoortjes 5 maanden oud dus niet verwonderlijk dat ze flink aan het wisselen zijn. Dimi was er gister naar op en had inene diaree. Vandaag weer gelukkig veel beter zo te merken. Het filmpje is trouwens van maandag toen zaten haar hoektandjes er nog in en zette ze haar piranha tandjes nog heerlijk in mijn arm. Helemaal geen reacties meer gehad voor dit schatje.

dinsdag 13 september 2016

Rowena wacht rustig

Eerst was ze stormachtig maar nu braaf en rustig zittend hopend op even een knuffel. Rowena had inmiddels nog meer reacties maar de tuinen waren onvoldoende afgeschermd en hoewel Rowena van mensen houdt kan ze net als de andere huidige pups ook erg zelf haar gangetje gaan. Gaas, hek of schutting is gewoon een must.

ze zijn er weer.... de 2e kans hondjes!

Altijd een feestje en ik geloof dat we ook weer de juiste hondjes hebben die het feestje maar wat graag mee zullen vieren 1 oktober te Diever. 6 hondjes kwamen hier zondag avond aan.
Coco Yorkie reu (puntoren al zijn ze veelal laag op de foto's) 27cm, 5 kg geboren 21 sep 2015 Coco was een geschenkje geweest maar de familie had al 2 honden, katten en kinderen en Coco werd teveel en moest weg. Nu in opvang te Hoornsterzwaag waar hij zich prima vermaakt. Paco Yorkie reu (hangoren) 25cm, 4.8kg, schatting 2 jaar oud. Liep op straat nabij iemands werkplek. Na een paar dagen nam de persoon Paco maar mee naar binnen in kantoor en probeerde zijn baasjes te vinden maar kennelijk was hij gedumpt en werd hij niet gemist. Hij is daarom naar het asiel gebracht. Ook hij mag tijdelijk in Hoornsterzwaag logeren tot de Open Dag van 1 oktober.
Tierri, reu rond de 40cm geboren schatting nov 2015. Net op tijd gered uit een dodingstation en met de beste bedoelingen in pension gedaan om tijd te winnen om een huisje voor hem te vinden. Maar Tierri heeft een wat saai uiterlijk en niemand wilde dit schatje hebben. Het geld was op en de enige optie leek terug naar het dodingstation. Ondanks dat ze geen plek hadden hebben ze Tierri en 2 grotere honden uit dezelfde situatie toch opgenomen in het overvolle asiel van Fuentevaqueros. Daarom zijn we blij dat we enkele hondjes van het asiel over kunnen nemen. Tierri heet nu Jerry en zit in opvang te Lippenhuizen. Een levendig speels kereltje. Speelbijtend in de handen van zijn opvangvrouwtje maar zo zacht en lief met de kindjes! Een ideaal gezinshondje voor een sportief gezin.Mini Goldy werd met haar kindjes gedumpt bij iemand voor de deur. Die belde het asiel. Haar pupjes kunnen inmiddels zonder haar en hebben al huisjes in zicht in Duitsland. Goldy is lekker naar Nederland gekomen. Ze zit nog even hier maar mag volgend weekend door naar Anita die Kinah en Lolita indertijd bij mij geadopteerd heeft. Ondertussen probeer ik alvast leuke fotos en filmpjes te maken. Dat valt niet mee want zodra ik ga zitten met camera in de aanslag heb ik wurm al op schoot. Gelukkig heb ik veel hulp en komt Francis me donderdag helpen met een fotoshoot inclusief bandana's die zo typerend zijn voor de hondjes op de open dag. Wat fijn dat ik zoveel hulp krijg!Dan heb ik een nieuw vriendje aan mijn voeten. Hij zat in een dodingstation en de inslapingsdatum naderde. Een smeekbede kwam omdat het zo een lief manneke was om hem op te nemen. Tja wat doe je dan. Oliver werd gered en kwam naar het asiel waar hij veilig is en meteen reisklaar gemaakt is want we hebben meteen toegezegd dat hij ook mocht meekomen om het asiel te ontlasten. Oliver heeft dus de mazzel dat hij slechts een maand in het asiel heeft gezeten maar het blijft onbegrijpelijk dat dit manneke er bijna niet meer geweest was. Gezond en slechts 7 jaar oud en wat hem betreft toch nog 7 jaar voor zich. Hij heeft dezelfde markante wenkbrauwen als Sereno dus er is kans dat mensen hem niet bekijken omdat ze het vooroordeel hebben dat hij stokoud is maar het is gewoon wit in zijn vacht en geen ouderdomswit. Het is een hondje die graag wandelt en heerlijk kan struinen maar ook rennen door de tuin. Speeltjes snapt hij echter niets van. Dat kende hij niet. Maar wie weet komt dat nog. Al met al een hondje die flink mazzel had en daarom nu Mazzel heet!Barpi hing al 4 dagen en 4 nachten half stikkend in zijn lijntje vastgebonden in niemandsland in een natuurpark. Pas toen bedachten de dames die dagelijks langs hem jogden dat zijn baasje toch echt niet ergens in de buurt was maar dit ventje daar gedumpt was. Uitgedroogd en apatisch kwam hij in het asiel. Dapper heeft dit kereltje het volgehouden. Dappertje is nu zijn naam. Afgekort DAP want hij gaat straks naar DierenArtsPraktijk Glas te Diever voor de open dag. Nu maar hopen dat in het kader van dierendag er mensen elk van deze super lieve aanhankelijke rescue hondjes een gouden mandje willen geven.

zondag 11 september 2016

prachtige Rowena

Even een prachtige foto van Rowena. Ze had van de week een leuke reactie gehad die niet meer geantwoord had. Vandaag alsnog antwoord en ze kunnen een super plek bieden maar pas in oktober na hun vakantie. Ontzettend jammer. In haar tekst heb ik notabene nog staan dat pups niet worden vastgehouden voor vakantie e.d. Voor Rowena en de andere pups blijf ik toch hopen dat ze eerdaags kunnen plaatsen. Half september wordt ze 5 maanden en dan zal men niet snel meer reageren op haar want ze kan dan gewoon niet tegen de schattige 3,5- 4 maands pups op die elders in het land te bezoeken zijn.

zaterdag 10 september 2016

prachtig weer

Prachtig weer maar helaas niet wandelen. Binnen achter de pc alles verwerken en advertenties zetten en meer. Gelukkig lijkt de pc nu redelijk goed te werken. Rafa en Niki logeren hier tijdelijk omdat de baasjes naar Spanje zijn voor overleg en het halen van de 2e kans hondjes. Morgen "ruilen" we :)

vrijdag 9 september 2016

Gergana als urgent

Waar de andere pups Bo-Ghy geweldig vinden en ik af en toe Bo-Ghy moet beschermen tegen de puppekes, is dit voor Gergana anders.
Ze kwam met bijtwondjes op haar rug en trekt zich hier erg terug. Zet ik Bo-Ghy apart dan leeft ze meteen op en zie je haar speelse blije kant. Maar hoewel ze niet de kleinste pup is buldozeren de andere pups haar buiten gewoon omver. Een rustiger huisje waar ze kan opbloeien en alles kan leren is gewoon nu urgent voor haar. Daarom haar adoptiebijdrage verlaagd. Zondag komen de eerste 2e kans hondjes aan en dan wordt het nog drukker. Hopelijk trekt het niet de verkeerde mensen aan want ze verdient natuurlijk wel baasjes die helemaal voor haar gaan en haar gelukkig gaan maken. Maar het kan helpen dat ze eerder gezien wordt. Want het is toch een schatje dus ik snap niet dat mensen zo over haar heen kijken. Duimen maar dat Gergana snel haar adoptiegezin mag vinden.