vrijdag 28 november 2014

druk

Druk in huis.
Logeetjes zijn er nog allemaal. Niki en Zara stoeien hier samen.
Het is begrijpelijk heel rustig qua reacties.
Maar morgen Alma in de Telegraaf. Dat moet toch eindelijk eens een mandje op gaan leveren.

Jayli en Janny

Janny was al gesteriliseerd en reisklaar en nu is Jayli ook gesteriliseerd.
Jayli is al gereserveerd. Wel is het spannend of ze inderdaad met Sinterklaas kan reizen omdat Jochem de blije rijder zijn auto stuk is gegaan en de vervangende auto er nog niet is.

woensdag 26 november 2014

Hoe gaat het met....

Weer diverse leuke updates gehad over ex opvanghondjes.
Clea nu Lotje die voor haar baasjes niet meer weg te denken is. Ze geniet van elk straaltje zon maar is zelf ook een zonnestraaltje voor haar baasjes.
Bona, 2e kans hondje dat het heerlijk heeft bij haar nieuwe gezin. Ze zijn gek met haar maar moeten nog wel op haar gedrag met bezoek letten. Echter de bench biedt uitkomst op die momenten. Diever doet het geweldig. Groeit goed, steelt graag sokken, stoeit met hondenvriendjes en geniet van wandelen. Hij is nu aan het wisselen, veel later dan de andere puppekes maar dat blijft toch dat het per hond kan verschillen. Raphael heeft maar zijn eigen bed gekregen. Over verwend gesproken.
En deze prachtige foto van facebook geplukt. Donna (vh Lotje) die al weer 7 jaar bij haar baasjes woont en het zo goed doet.

maandag 24 november 2014

Phuc

Whoopi is dus degene die veel op drie pootjes loopt al doet ze het goed op dubbele pijnstilling. Met Phuc (die je hierboven op de stoel ziet staan) zijn pootje gaat het gelukkig afgelopen week weer goed. Hopelijk blijft dit zo en hoeft hij niet geopereerd.
Het weekend was trouwens rustig. Wel een reactie uiteindelijk voor Laika, maar ja lezen blijft moeilijk. Ik bedoel dan niet mensen die moeite hebben met lezen en schrijven want die doen juist super hun best om te begrijpen wat er staat en zwoegen op een duidelijk 2 regelige reactie met goede informatie en kunnen soms de meest superhuisjes bieden. Maar ik bedoel de oppervlakkige mensen die een plaatje zien en dan zelf een bepaald beeld vormen en niet de tekst lezen om te bedenken of zo een hond wel bij ze past.
Vanmiddag kwamen Rafa en Niki logeren. Hun baasjes zijn naar Roemeniƫ op werkbezoek. Ze nemen ook een hondje mee terug maar die mag (heel leuk) in opvang bij het adoptiegezin van Droopy. Die zijn nog niet aan een nieuwe hond toe maar willen weg graag wat doen en gaan Betty (een soort staande hond mixje van 7-8 maanden) opvangen. Betty lijkt een leuke kandidaat als eerste opvanghondje.
Planning was dat ik voor hun logeerpartij nog een hond kon plaatsen maar in plaats daarvan is Zara hier er juist extra bij dus eigenlijk volle bak. Maar Niki vindt haar geweldig. 
Volgend weekend Alma in de Telegraaf dus dan heb je toch weer hoop dat er mensen op haar reageren ondanks dat het komkommertijd is voor adopties. Verder wil ik komende weken gaan adverteren voor Jayli en Janny. Twee honden bij Ingrid in Hongarije die begin December naar verwachting in opvang komen. Leuke honden dus goede hoop dat zij wel snel te plaatsen zijn.
Jayli is een Duitse Herder teefje van 6 maanden
Janny is een sociale evenwichtige teef van 4 jaar oud.
Ze staan al bij honden verwacht in December. Hopelijk lukt het om al vooraf serieuze gegadigden te vinden opdat ze bij klik ook heel snel door zullen kunnen.
Dirkje en Michiel brachten trouwens een zak brokken mee voor de opvanghonden waar ik erg blij mee ben, want het laatst gekochte voer is er al weer bijna doorheen met zoveel eters. Verder ook wat snoep, kauwies en speciaal zacht voer voor de voorraad voor honden die dat soms nodig hebben. Dus genoeg verwennerij voor de honden. Bedankt!

zondag 23 november 2014

schrikken

Vanavond toen ik met de honden in de tuin was en ze net via de bijkeuken naar binnen riep was er een knal. Zara in paniek en niet naar binnen maar hop zo een geschrokken Zara de omheining over. Ze vloog in paniek ook over het volgende hek van de oprit. Ik snel sleutel pakken maar toen was ze al weg. Waarheen? Ik zoeken, roepen, met het snoepdoosje rammelen maar ik kon haar niet meer vinden. Ben maar door buurt gaan fietsen en verschillende buurtuinen ook door maar niets. In het pikkedonker ook lastig zoeken. Gelukkig net toen ik het zoeken wilde staken hoorde ik in reactie op mijn roepen geritsel in de buurtuin (die ik al door was geweest maar mogelijk was ze toen verderop de landerijen in). En ja hoor steeds meer geritsel en daar was Zara. Ze liep langs de beukenhaag bij mijn oprit (laag hekje wat ze zo over zou moeten kunnen maar nu wist ze het even niet kennelijk). Snel naar haar toegesneld in de buurtuin. Zara was duidelijk nog van de rel en heel opgelucht mij te zien. Nou dat was wederzijds! Wat een schrik zeg. Zo blij dat ze weer terug is. Ik heb nu al weer een paar keer knallen gehad maar meest net als we liggen te slapen maar nu dus in de vroege avond en precies met de honden in het donker buiten. Was maar 1 knal en leek niet eens zo dichtbij maar Zara schrok toch. Voortaan in het donker haar maar aan de lange lijn. Het is geen wegloper maar zo in paniek kunnen ze ver rennen. En hoewel mijn omheining hoog is wist ik al dat ze er zo over kon want ze is extreem behendig wat dat betreft. Dus ik hield haar al als een havik steeds in de gaten. Maar was dus mooi te laat. Gelukkig wist ze dus wel de weg naar huis terug dat is een opluchting maar ik hoop het toch niet meer mee te maken.

zaterdag 22 november 2014

vaar toch niet stilletjes ons huisje voorbij.....

Zou Sint ons gouden mandjes brengen?
Helaas, hij voer ons huisje voorbij :(
2 gouden hondjes in een zwart mandje. Ze beginnen de moed te verliezen.Maar we blijven hopen want het is prachtig herfstweer en het weekend is nog lang niet voorbij.

vol verwachting klopt ons hart

Het is weekend. Waar blijven de reacties? Vol verwachting klopt ons hart.....we zitten er klaar voor.

Sereno, wacht al 1,5 jaar in opvang en al 5 jaar (zijn hele leven vanaf pup) in totaal.
Sunny en Billy. Alias Daffy Duck... al weer 4 maanden in opvang hier (en al 8 maanden in NL)
Laika, al weer ruim 3 maanden hier extra erbij in opvang en al sinds maart in Nederland

Alma, ook al weer ruim 3 maanden hier extra erbij en sinds mei in Nederland
Zara, sinds januari in Nederland en al weer 3 weken hier. Zara vermaakt zich hier prima maar ze zou door en helaas geen antwoord nog van de contactpersoon.Ze staat wel op blog maar verder niet geadverteerd omdat ze na een week eigenlijk door zou gaan.

Kortom allemaal langzitters en pechvogels die zo een gouden mandje verdienen.

vrijdag 21 november 2014

weekend

Het weekend is weer begonnen. Natuurlijk hoop ik weer op leuke en geschikte reacties want hoewel het komkommertijd is en ze misschien voor veel mensen te bewerkelijk lijken, zijn het schatten en blijf je hoop houden dat elk van hen toch eens snel door mag naar een gouden mandje. En juist in het weekend kijken mensen vaker op internet. Dus duimen maar weer.

donderdag 20 november 2014

heel veel dank!!!!!!

Gistermiddag kwam Michiel nog even voor Sinterklaas spelen.
2 prachtige grote benches te danken aan een vriendin van Ingrid (waar ik de Hongarije honden in opvang van heb gehad).
Verder drie manden van diverse gulle gevers. Een hele stapel dekentjes en 2 kussens opdat de honden allemaal warm en zacht liggen deze winter. Een tas met bakjes voor een goed doel. Kortom mijn bijkeuken stond vol en wat ben ik er blij mee.

woensdag 19 november 2014

Sereno braaf

Vanochtend langs de dierenarts. Weer een entingstickertje en een krabbel in zijn paspoortje maar na 5 jaar staat er nog steeds geen naam van een baasje in zijn paspoort. Sneu hoor.
De dierenarts vond hem lief en braaf. Sereno vindt het wel spannend maar geeft geen kik op de prik en verder met snoepjes uit handen van de dierenarts kon hij het wel aan.
Na afloop even naar het bos. Dat vond ie veel leuker. Op een rustig stuk hem ook nog even los gelaten.
De dierenarts ook nog even gevraagd over de pootjesproblematiek van Whoopi. Ik heb Whoopi nu op een hogere dosis pijnstilling en daar mag ik mee doorgaan. Phuc moet ik kijken. Als het blijft terugkomen zou een operatie toch beter zijn. Hopelijk lukt het me om komende winter veel met hem te wandelen en te fietsen en worden de banden weer terug sterker. Maar als er een stukje bot is afgebroken van het kommetje dan kan het blijven terug komen. Ik hoop dat het komende maanden gewoon zelf weer hersteld.

dinsdag 18 november 2014

Nog steeds rustig

Geen nieuws, geen zicht op mandjes. Dus enkel wat "zomaar" plaatjes van vandaag.
Sunny
Alma
Zara
Laika

donderdag 13 november 2014

knuffels

Even weer een opleving met meerdere reacties dan krijg je hoop maar helaas is het sindsdien weer stil. Het is afwachten voor de knuffels.
Er hoeft maar 1 juiste reactie te komen he Laika!

woensdag 12 november 2014

ditjes en datjes

Vandaag de nieuwe kookplaat en hoera ik kan weer lekker koken. Meteen wat groente en paddestoelen gewokt voor de lunch.
Helaas bericht dat Alma pas 29 nov in de krant komt. Ze was van december vervroegd omdat er dieren waren uitgevallen maar om balans te houden in verschillende diersoorten krijgt eerst nog een ander dier een kans in de rubriek en schuift het 2 weken op.
Wel had ik gister weer even reacties en dat geeft toch hoop. Helaas geen match omdat de honden hier nu eenmaal op weinig plekken passen. Maar hopelijk duurt deze opleving nog even langer en komen er toch nog wat gouden mandjes voorbij deze maand en volgende maand.

dinsdag 11 november 2014

maf hoor

Vandaag hebben mijn ouders met Sereno en Alma een lange wandeling gemaakt en ik ben even later met Daffy Duck naar het bos gelopen. Kom je op het wandelpad een bladblazer tegen. Opdracht van de gemeente. Pffff ik vind het zo onzinnig. Verderop bij de oude begraafplaats en het verbindingspad tussen de oude en de nieuwe begraafplaats waren er ook 2 man bezig dat is alleen maar netjes maar het gewone zandpad voor wandelaars gaan schoonblazen...... laat mij maar op die paar knisperende blaadjes lopen hoor. Je kunt ook werk zoeken.
Ik wilde ook nog met Laika gaan lopen maar ja daar hoef ik geen bos mee in te gaan als er zoveel bladblazers bezig zijn. Mijn moeder heeft heel even met hem aan de weg gelopen voor socialisatie. Laika neemt wel snoep aan van mijn ouders maar mee het hek door met iemand anders.... Hij liep de eerste meters met zijn staart tegen zijn buik maar volgens mijn moeder herstelde hij goed en heeft hij toch een stukje vrolijk meegelopen en zelfs een plasje gedaan. Bravo Laika!Zara nam weer snoep aan van mijn vader toen ze zag dat Alma en Mamba om hem heen sprongen.Gister weer met haar wezen fietsen en ze was al niet meer zo bang van de garagedeur. Echter toen ik met haar op de landweg een slotenschoonmaakmachine voorbij wilde was het teveel. Dat vond ze echt doodeng. Rustig gekeerd en haar bij laten komen en terug gegaan. Sommige dingen zijn gewoon nog een stap te ver en dan mag een hond dat best aangeven en als je dan luistert (en uiteraard wel zelf rustig blijft) dan creƫer je alleen maar een vertrouwensband met de hond. Vergeleken hoe ze hier kwam, is ze al heel goed aan het bijdraaien maar het is wel nog echt een projectje. Ik hoop snel te horen wanneer ze door mag naar de andere opvang want ik kan gewoon te weinig met haar aan de slag.

zorgenkindje Whoopi

Afgelopen zondag ochtend was ik met de eigen woefjes en Sereno gaan lopen op een tractorpad door de velden. Het begon al fout. Sereno en Whoopi die over de landweg gingen rennen. Kreeg ik ze eindelijk mee tractorpad op staat Phuc nog op de landweg met zijn poot in de lucht. Hij wist niet meer hoe te bewegen. Hij heeft zich van de zomer opzijspringend voor Roderick heel naar gestoten en had toen letterlijk zijn knieschijf ernaast gestoten. Die kreeg ik toen met heel veel moeite wel terug maar sindsdien zijn de banden denk ik zwakker en heeft hij het al meermaals gehad. Phuc opgetild en terug het tracorpad op en na 15 meter gestopt en gekeken. Gelukkig kreeg ik daar ter plekke het schijfje weer terug en konden we gaan wandelen. Dacht ik. Niet dus. Staat Whoopi inene ook met haar poot omhoog. Geen idee wat ze gedaan heeft, misschien blijven hangen achter een graspol? Bij haar kreeg ik de schijf vrij makkelijk terug maar er zit teveel speling in. Whoopi is in 2008 geopereerd vanwege de Patella Luxatia. Omdat de problematiek complexer lag hielp dit onvoldoende en is ze later dat jaar nogmaals aan haar rechterachterpoot door een specialist geopereerd waarbij de poot is gebroken, afgeschaafd en een plaat heeft gekregen. Een langdurige operatie waarbij hij haar op het einde moest reanimeren omdat ze kennelijk niet te lang onder narcose kan. Omdat ze het verder op pijnstilling goed deed is besloten niet meer de linkerpoot te opereren vanwege het narcose risico. Ze is volgens haar paspoort nu 10 jaar maar ik denk zelf ouder. Helaas blijft ze nu hinkelpinkelen. Ze staat er wel op maar steunt er niet op. Ze springt met drie poten wel gewoon op bed. Ik geef haar maar een hogere dosering pijnstilling. De linkerpoot opereren is nu zeker geen optie meer nu ze op leeftijd is. Ik hoop maar dat ze in de komende dagen hersteld.
Overigens gingen Whoopi en Sereno achter in de velden ook nog het maisveld in dat geoogst was om restjes te vreten. Maiskorrels is niet erg maar ik weet Whoopi haar maiskolven voorliefde en wil Sereno niet op ideeĆ«n brengen (een kolf verteerd niet goed en kan bij grotere stukken ingeslikt ernstige verstoppingen veroorzaken) dus maar iets eerder omgekeerd. In de auto rook ik al snel dat Mamba op een onbewaakt ogenblik ook weer in de viezigheid gerold had en ik reed met open raampje naar huis. Ze kon meteen in bad. Soms heb je van die wandelingen dat je denkt ik had beter meteen terug kunnen gaan. 

zondag 9 november 2014

het is rustig

 Nog altijd geen baasjes die met je knuffelen.
Natuurlijk wordt er gespeeld maar voor de rest is het wachten op een eigen mandje.Vorig jaar had ik verder geen adopties meer maar ik blijf toch zo hopen op adopties en minder honden in opvang.